Marcel Ciolacu, întâlnire cu Alexandru Rafila. „Va veni la partid. Voi avea o discuţie cu domnul profesor”

Marcel Ciolacu a anunţat că profesorul Alexandru Rafila va veni joi la sediu PSD, după ce a fost întrebat dacă reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii va deschide lista PSD la Camera Deputaţilor, în Bucureşti. Preşedintele social-democraţilor a explicat că vrea ca medicul să-i explice care este situaţia epidemiologică în ţară şi dacă alegerile parlamentare pot fi organizate în siguranţă pe 6 decembrie.

RomaniaTV.net
15 oct. 2020, 13:59
Marcel Ciolacu, întâlnire cu Alexandru Rafila. „Va veni la partid. Voi avea o discuţie cu domnul profesor”

„Astăzi (joi – n.r.) o să am o discuţie cu domnul Rafila. Va veni la partid. Voi avea o discuţie cu domnul profesor Rafila. În primul rând, vreau şi eu să îmi explice mai bine un specialist care este situaţia ca pe urmă să am şi eu o discuţie cât mai avizată cu ceilalţi colegi”, a declarat Marcel Ciolacu, conform News.ro.

Reprezentanţii PSD au anunţat că Marcel Ciolacu va susţine joi de la ora 18.00 o conferinţă de presă.

Potrivit sursei citate, profesorul Alexandru Rafila ar urma să deschidă lista PSD pentru Camera Deputaţilor la alegerile parlamentare, au precizat surse politice. Pentru moment, medicul nu a comentat informaţia. 

În schimb, lista candidaţilor PSD la Senat va fi deschisă de Gabriela Firea, primarul general în funcţie, iar parlamentari precum Florin Iordache, Eugen Nicolicea şi Carmen Dan nu vor mai prinde locuri eligibile pe listă.

De asemenea, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a anunţat joi că susţine propunerea lui Kelemen Hunor, liderul UDMR, de a organiza consultări cu preşedintele la Palatul Cotroceni pentru a se ajunge la un consens cu privire la data alegerilor parlamentare.

PSD vrea consultări cu Iohannis pentru stabilirea datei alegerilor parlamentare. „La 4.000 de cazuri pe zi nu cred că se impun alegeri”

Liderul PSD a mai afirmat că invită Guvernul să explice cum va organiza alegerile parlamentare, în condițiile în care România a înregistrat un nou record de cazuri COVID-19.

PSD: „Vom trăi câte un Colectiv în fiecare zi”. Ciolacu cere amânarea alegerilor

Componenţa actualului Parlament se va schimba, iar odată cu aceastea se vor modifica şi majorităţile din cele două Camere, în urma alegerilor din 6 decembrie. Dacă PSD are în prezent cei mai mulţi parlamentari, rolurile urmează să se inverseze între PSD şi PNL, aşa cum reise dintr-o simulare realizată de The Strategy Group.

Cum ar putea arăta viitorul Parlament după alegerile din 6 decembrie. PSD pierde majoritatea. Cu cine se va alia PNL