Noi detalii halucinante apar în cazul Alexandrei, tânăra gravidă din Botoșani care a murit pe patul de spital în timp ce îi implora pe medici să o ajute. „Nu mai rezist! Vă rog din suflet”

Noi detalii halucinante ies la iveală în cazul morții Alexandrei, tânăra în vârstă de 25 de ani din Botoșani, însărcinată în trei luni. După ce medicii de la Spitalului Județean „Mavromati”, din Botoșani au spus că moartea tinerei a survenit în urma unui avort spontan, mesajele din telefonul acesteia întăresc acuzațiile familiei la adresa cadrelor medicale.

21 aug. 2023, 11:37
Noi detalii halucinante apar în cazul Alexandrei, tânăra gravidă din Botoșani care a murit pe patul de spital în timp ce îi implora pe medici să o ajute. „Nu mai rezist! Vă rog din suflet”
Noi detalii halucinante apar în cazul Alexandrei, tânăra gravidă din Botoșani care a murit pe patul de spital în timp ce îi implora pe medici să o ajute

Noi detalii halucinante apar în cazul Alexandrei, tânăra gravidă din Botoșani care a murit pe patul de spital în timp ce îi implora pe medici să o ajute. Alexandra a murit vineri dimineață pe patul de spital, după o noapte de agonie în care i-a implorat pe medici să o ajute.

Citește și Ea este Alexandra, gravida de 25 de ani care a murit într-un spital din Botoșani. „Criminalilor, o să răspundeți pentru nepăsarea voastră”

Noi detalii halucinante apar în cazul Alexandrei, tânăra gravidă din Botoșani care a murit pe patul de spital în timp ce îi implora pe medici să o ajute

Indolența cu care medicii din Botoșani au tratat acest caz a ieșit la iveală, după ce familia Alexandrei a făcut publice mesajele pe care le-a trimis doctorilor în noaptea de dinaintea tragediei.

„Nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet” i-a scris Alexandra medicului de gardă, cu doar 4 ore înainte să moară, potrivit Monitorul de Botoșani.

În noaptea de joi spre vineri, Alexandra, însărcinată cu cel de-al patrulea copil, în trei luni,  a început să sângereze, iar soțul său a sunat la 112. Imediat, o ambulanță al preluat-o și transportat-o la Spitalul Municipal do Botoșani.

La ora 23.05, tânăra a fost internată la Secția de Obstetrică și Ginecologie, unde a primit calmante și i s-a spus că a doua zi urmează să fie operată.

Apoi, a urmat o noapte de coșmar pentru tânăra care nu mai reușea să facă față durerilor cumplite.

La ora 03:16, femeia i-a trimis un mesaj medicului său curant în care îl ruga să o ajute, însă nu a primit niciun răspuns.

„Bună seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săptămâni. Am venit la maternitate cu dureri mari de burtă şi sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluţie. Credeţi că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naştere. Vă rog din suflet”, a scris tânăra.

O oră mai târziu, la 04:18, Alexandra trimite un alt mesaj, către unul dintre medicii de gardă, însă nici acesta nu s-a sinchisit să îi răspundă măcar.

„Sunt Ivanov Alexandra. Credeţi că-mi puteţi face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet simt că o iau razna”, a scris Alexandra.

Cu ultimele puteri, tânăra de 25 de ani i-a scris la ora 06.04 soțului său un mesaj scurt: „Nu mai pot”

După mai bine de o oră, la 07:30, Alexandra a intrat în șoc și în ciuda manevrelor de resuscitare aplicate de medicii de pe secția de Terapie Intensivă la ora 08:20 a decedat.

„Pacientă în vârstă de 25 de ani se internează în Urgență, adusă cu ambulanța pe data de 17 august, ora 23:30 pentru sângerare genitală externă redusă, dureri hipogastrice, aflată la a cincea sarcină – 3 nașteri naturale și un avort spontan în antecedente – cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină ecografic corespunzător pentru 12 săptămâni, oprită în evoluție recent. S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, examen ecografic conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții deoarece sângerarea genitală externă a fost redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție. Pe data de 18 august, la ora 07:30, prezintă degradare bruscă a stării generale, dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care e transferată pe secția de Anestezie-Terapie Intensivă, unde se instituie manevre complexe de reanimare. În ciuda eforturilor, la ora 08:20 se declară decesul prin stop cardio-respirator iresuscitabil, hemoragie căi respiratorii superioare. Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean din Botoșani, care anunță și declanșarea unei anchete interne.

În aceste momente, familia și prietenii Alexandrei cer să se facă dreptate și au creat și o petiție online în acest sens. În doar trei zile, petiția „Dreptate pentru Alexandra” a adunat aproape 7.000 de semnături.

Citește și Alexandra Dinu și Bobby Păunescu au plecat împreună în vacanță. Cum a fotografiat-o regizorul pe fosta lui Mutu