Marcel Ciolacu, întrebat dacă ar accepta să fie ministru al Apărării: „Categoric, da! Întotdeauna e o mare mândrie”

Marcel Ciolacu nu exclude varianta de a fi noul ministru al Apărării, după demisia lui Vasile Dîncu din fruntea ministerului.

28 oct. 2022, 21:22
Marcel Ciolacu, întrebat dacă ar accepta să fie ministru al Apărării: „Categoric, da! Întotdeauna e o mare mândrie”

Întrebat dacă ar accepta să devină ministru al Apărării, în cazul în care i s-ar propune acest lucru, Marcel Ciolacu a spus un „da” hotărât, precizând că ar fi o mare mândrie, dar că momentan este președintele Camerei Deputaților și al PSD.

Ciolacu vrea să fie ministru al Apărării

„Categoric, da. Întotdeauna e o mare mândrie să fii ministru al Apărării, dar în acest moment cred că trebuie să decid care sunt exact priorităţile PSD şi unde m-au împins colegii mei. Momentan sunt preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele PSD. Nu cred că este momentul în care eu să iau o decizie ca eu să fiu ministru. Eu am spus că pentru orice om este o onoare”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Legat de o rocadă prin care PSD să preia portofoliul Energiei şi să lase liberalilor conducerea Ministerului Apărării, Ciolacu a explicat că nu există astfel de discuții.

Președintele PSD a spus că există un acord politic pe care partidul său îl respectă și că luni va fi o ședință a coaliției, urmată de Consiliul Politic Naţional al PSD, în urma căruia va fi desemnată o persoană care să ocupe funcția de ministru al Apărării.

În momentul de față, premierul Nicolae Ciucă este și interimar la conducerea Ministerului Apărării Naţionale.

De ce a demisionat Dîncu din fruntea Ministerului Apărării

Vasile Dîncu a decis să renunţe la portofoliul de ministru după scandalul în care a fost implicat. Vasile Dîncu a demisionat „pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”.

„N-au avut niciun reproș concret. Nu am vorbit nici azi, nici ieri cu președintele Iohannis. Eu nu știu, nu vreau să afectez în acest moment funcționarea Apărării. Nu mi-a cerut nimeni nimic ilegal”, a spus fostul ministrul Vasile Dîncu într-o declarație de presă.

Reamintim că Vasile Dîncu a declarat pe 8 octombrie că negocierea reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina.

„Războiul va mai continua, (…) singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Sigur, e vorba de o negociere complexă. (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a declarat Dîncu, la Prima TV.