Marcel Ciolacu, revoltat că banii pentru gărzile medicilor şi asistentelor ar putea fi tăiaţi. „E o crimă. O să plece iar medicii!”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat, joi, că decizia guvernanţilor de a diminua plafonul acordării sporurilor la cel mult 20% din nivelul salariului de bază este "o crimă", deoarece îi va afecta în mod direct pe medicii şi asistentele care sunt în prima linie a luptei împotriva COVID-19.

18 mart. 2021, 17:46
Marcel Ciolacu, revoltat că banii pentru gărzile medicilor şi asistentelor ar putea fi tăiaţi. „E o crimă. O să plece iar medicii!”

Marcel Ciolacu a fost comentat intenţia Guvernului de a diminua anvelopa pentru sporuri de la 30 la 20% din salariul de bază. Preşedintele PSD susţine că angajaţii din sistemul sanitar vor fi cei mai afectaţi de această hotărâre.

„Vorbim de gărzile medicilor unde sunt peste tot în lume ajung la un cuantum mai mare, în România să fie plafonate? Spuneţi! Anvelopa e oprită la 30%.

N-aţi vrea să întrebaţi asistentele medicale, medicii care lucrează la ATI de un an de zile de când este pandemia cum văd această iniţiativă a Guvernului? A venit Guvenrul să ne explice ce impact există pe această măsură? Anunţăm lucruri fără niciun impact, fără niciun suport şi nicio realitate.

În aceast moment nu se impune modificarea anvelopei de 30%. Cel puţin în domeniul sănătăţii e o crimă. O să plece iar medicii!”, a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD.

Preşedintele PSD a reacţionat după ce ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat că a cerut ministerelor să prezinte propria viziune în privinţa salarizării în sistemul public şi a propus ca „salariul de bază la care să se raporteze majorările sau calculul salariilor să fie de 2.300 de lei, nivelul salariului minim brut pe economie.

„Dacă sunt sporuri, acestea să nu depăşească mai mult de 20% din nivelul salariului de bază, să fie introduse în grila de salarizare activităţi care în momentul de faţă nu sunt incluse”, a afirmat Raluca Turcan, conform News.ro.

Citeşte şi: Raluca Turcan, veste bombă pentru bugetari. „Au fost sporuri inventate doar pentru a masca necesitatea majorării unor salarii”

Marcel Ciolacu vrea scăderea indemnizaţiilor pentru membrii din CA. „Vom veni cu o iniţiativă”

„Consider că în CA-uri ar trebui să nu mai fie indemnizaţii de 5.000 de euro pe lună. Să se reducă de la 10% la 1% şi să intre într-o normalitate. Vom veni cu o iniţiativă pentru reducerea cuantumului indemnizaţiei din CA. Noi o să venim cu o măsură de reducere a indemnizaţiei membrilor din CA”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

PSD depune moţiune simplă împotriva lui ministrului Agriculturii, Adrian Oros. „Este într-o lume paralelă”

„Cu toţii am tras o singură concluzie: domnul ministru Oroş este într-o lume paralelă faţă de ce se întâmplă în acest moment în acest domeniu. În primul rând, nu s-au luat măsuri, nu au fost luate nici până acum despăgubirile pentru secetă, nu a fost plătită acciza pe trimetrul trei şi patru de anul trecut, ceea ce reprezintă 60% din totalul de acciză.

Împreună cu colegii mei am decis săptămâna viitoare să depunem o moţiune simplă la adresa domnului ministru Oroş, la Camera Deputaţilor. Pericolul asupra securităţii alimentare a României în acest moment este unul real.

Vă reamintesc că România nu mai produce pesticide, îngrăşăminte sau seminţe. Vedem că în continuare nu se ia nicio măsură în această zonă, nu încercăm să promovăm produsele româneşti şi autohtone, atât tradiţionale, cât şi cele produse cu materie primă chiar importată. Nu vedem un program coerent în acest moment din partea Ministerului Agriculturii”, a mai precizat preşedintele PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre revenirea în partid a lui Liviu Dragnea sau Adrian Năstase. „Drumul PSD în acest moment este cu totul şi cu totul altul”