Marcel Ciolacu își prezintă calitățile pentru funcția de premier: „Sunt unul dintre oamenii care coagulează, nu dezbină!”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat ce calități îl recomandă pentru funcția de premier. Liderul social-democraţilor spune că are o experiență vastă în politică și este pregătit să devină prim-ministrul României.

12 feb. 2023, 21:16
Marcel Ciolacu își prezintă calitățile pentru funcția de premier: „Sunt unul dintre oamenii care coagulează, nu dezbină!”

Marcel Ciolacu a fost invitat duminică în cadrul unei emisiuni, unde a prezentat ce calități are pentru a ocupa funcția de premier.

Marcel Ciolacu se pregătește să devină șeful Guvernului

Citiți și: Marcel Ciolacu a făcut lista neagră a viitorului premier: „Virgil Popescu trebuie să dea lămuriri. Îi recomand, nu cu prietenie!”

„Am o activitate îndelungată. Am avut şi experienţă executivă împreună cu Mihai Tudose. Mihai era prim-ministru, eu eram vicepremier şi am avut în coordonare foarte multe ministere. Am o activitate parlamentară şi preşedinte al Camerei.  De trei ani sunt preşedintele PSD. Am un spirit de echipă şi sunt unul dintre oamenii care coagulează, nu dezbină şi cred mult în acest sistem de a conduce atât partidul, cât eventual Guvernul”, a afirmat Marcel Ciolacu, în cadrul emisiunii „La Final” de la Prima News, conform news.ro.

Președintele Partidului Social Democrat a spus că se pregătește pentru această funcţie.

„Da. Am discuţii mai ales în zona economică fiindcă consider că această zonă va fi cea mai importantă în perioada următoare. Am discuţii cu colegii cât mai detaliate pe fonduri europene astfel încât să nu se mai blocheze niciun mecanism şi lucrurile nu trebuie să stea în mâinile unei singure persoane. Am nişte discuţii aplicate privind situaţia militară din zona Mării Negre”, a adăugat liderul PSD.

De asemenea, liderul PSD a declarat că nu se pune problema ca preşedintele Iohannis să nu fie de acord cu rotaţia premierilor care ar urma să aibă loc în luna mai.

„Desemnarea primului-ministru este un drept al președintelui României, nu este nicio problemă. Așa scrie la Constituție, așa se va proceda. Nu cred că vor fi probleme la rotația din luna mai. Această coaliție a adus stabilitate în România.

Intrarea PSD la guvernare a pus capăt unei guvernări de dreapta dezastruoase. Cei care au guvernat în acea perioadă trebuie să recunoască faptul că intrarea PSD la guvernare a adus stabilitate politică şi eficienţă guvernamentală. Se vede o coerenţă într-o perioadă foarte dificilă, iar preşedintele cunoaşte aceste lucruri.

Intrarea PSD la guvernare a adus o linişte insituţională. O criză socială aduce şi derapaje în interiorul ţării. Nu erau suficiente criza pandemică, energetică, economică, datoriile acumulate în doi de guvernare proastă.

Deficitul a coborât deja cu 3% din PIB, PIB-ul prognozat pentru anul viitor va fi unul mai mare.

După 30 ani de democraţie postrevoluţionară, a venit momentul ca clasa politică să arate maturitate. Să arătăm că am trecut de etapele în care nu respectam anumite protocoale şi am intrat intr-o perioadă de maturitate politică.

Acest acord politic (rotativa guvernamentală – n.red.) se va respecta. Nu am văzut declaraţie a premierului Ciucă referitoare la faptul că rotativa nu se va realiza. Eu şi PSD nu avem un parteneriat politic cu preşedintele României. PNL are un parteneriat politic cu domnul Iohannis”, a spus Marcel Ciolacu la Prima News.

Citiți și: Vasile Dîncu: „Preşedintele PSD Marcel Ciolacu are şanse să câştige alegerile prezidenţiale”