Marcel Ciolacu, la moaşte după ce a fost amendat că a încălcat măsurile de restricţie din pandemie. Patriarhul Danilel atacă Guvernul

Marcel Ciolacu a ajuns, marți dimineață, la Patriarhia Română pentru a se închina la moaștele Sfântului Dumitru. Este ultima zi în care credincioşii se mai pot ruga la racla sfântă.   

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 07:44

După ce a fost amendat pentru că nu a respectat masurile de restrictie din pandemie şi a luat masa într-un restaurant împreună cu 10 persoane, Marcel Ciolacu s-a recules la moaştele sfântului Dumitru.

(w500) Marcel Cio

Moaştele Sfântului Dimitrie au fost scoase duminică dimineaţa în procesiune şi aşezate în baldachinul de lângă Catedrala Patriarhală din Capitală, spre închinare credincioşilor.

Potrivit Patriahiei, credincioşii din municipiul Bucureşti care doresc să se închine la Sfintele Moaşte, o pot face în următoarele condiţii: accesul la raclă se va face pe un singur rând de persoane care vor aştepta una în spatele celeilalte, păstrând distanţa de 1,5 m între ele, pe trotuarul cu un culoar unic de acces vor fi trasate marcaje de staţionare pentru facilitarea păstrării acestei distanţe, pe marginea traseului unic de acces vor fi amplasate anunţuri cu privire la păstrarea distanţei şi respectarea normelor igienico-sanitare, se va crea un flux unic de circulaţie a credincioşilor, cu intrare de la baza Dealului Patriarhiei şi cu ieşire separată, pe strada Patriarhiei spre strada 11 iunie, iar voluntarii prezenţi, care vor purta permanent măşti de protecţie şi mănuşi, vor oferi credincioşilor materiale de dezinfectare şi igienă.

De asemenea, au fost luate şi alte măsuri, printre care renunţarea la procesiunea „Calea Sfinţilor” la care participau foarte mulţi preoţi şi credincioşi, reducerea numărului de clerici slujitori şi cântăreţi bisericeşti la toate slujbele sărbătorii, reducerea perioadei de expunere a sfintelor moaşte spre închinare la doar 3 zile (25-27 octombrie) şi protejarea raclelor cu moaştele Sfinţilor cu un material care va permite o permanentă igienizare.

Marcel Ciolacu şi liderii PSD, la masă la restaurant, fără să respecte nicio regulă de distanţare. Amenzi de 21.000 lei

Imagini cu liderul PSD Marcel Ciolacu, în restaurantul unei pensiuni, nerespectând măsurile de distanţare socială au fost difuzate sâmbătă seară de Realitatea Plus, senatorul PSD Lucian Romaşcanu explicând ulterior că au fost trei grupuri la trei mese, că poza e făcută când s-au aşezat toţi la masă pentru scurt timp. Alături de liderii PSD s-a aflat şi fostul premier Mihai Tudose. Poliţiştii din Buzău au aplicat amenzi de 21.000 lei, după imaginile apărute cu Marcel Ciolacu la o pensiune dintr-o localitate a judeţului

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române Georgian Drăgan a anunţat că toate persoanele care apar în imaginile care îl prezintă pe liderul PSD Marcel Ciolacu la restaurantul unei pensiuni din Buzău au fost identificate şi au fost aplicate amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, din cauza nespectării normelor în vigoare privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV 2, fiind mai multe de 6 persoane la o masă.

Citeşte şi Sfântul Dumitru 2020. Mii de pelerini sunt aşteptaţi pe dealul Patriarhiei

Patriarhul Daniel, mesaj pentru Guvern: regimul comunist a căzut după ce a interzis pelerinajul

Patriarhul Daniel transmite un mesaj în care arată că regimul comunist a căzut, după ce în anul 1989 au interzis pelerinajul de Sfântul Dimitrie cel Nou. „În toamna anului 1989, cu ocazia hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște motivând că în aceeași, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale și astfel patriarhul Teoctist, vrednic de pomenire, a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe. Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, la Palatul Patriarhiei, a fost înființat centru de radio al Patriarhiei, care transmite slujbele spre bucuria oamenilor din țară și din diaspora.

Prin aceasta vedem că Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fraților, nu vă lăsați păcăliți, Dumnezeu nu se lasă batjocorit, iar dreptatea sa se arată atunci când el dorește îndreptarea oamenilor”, a spus Patriarhul Daniel.