Marcel Ciolacu, la semnarea contractului pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova: ”După 30 de ani, acest Guvern începe să schimbe lucruri și în sistemul medical”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, faptul că s-a semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova.

21 mart. 2024, 15:06
Marcel Ciolacu, la semnarea contractului pentru construirea Spitalului Regional de Urgență Craiova: ”După 30 de ani, acest Guvern începe să schimbe lucruri și în sistemul medical”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, astăzi, că s-a semnat contractul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență din Craiova.

Citește și Un nou spital în București în care să funcționeze Institutul Fundeni, cu o investiție de 500 de milioane de euro. Ciolacu: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”

Marcel Ciolacu a vorbit, astăzi, 21 martie, despre importanța sănătății din România, felicitând întreg Guvernul pentru mobilitate și pentru că, în cele din urmă, lucrurile merg într-o direcție corespunzătoare.

De asemenea, premierul a anunțat faptul că s-a semnat contractul pentru cel de-al treilea spital regional de urgență, fiind vorba, de data aceasta, de Craiova.

„Azi semnăm contractul pentru cel de-al treilea spital regional de urgență de la Craiova, spitalul va deservi întreaga regiune sud-vest a României și va oferi asistență medicală de înaltă complexitate cu tehnologii de ultimă generație. Spitalul va putea trata peste 800 de persoane pe zi. Felicit întreaga echipă de la minister.

Cele trei spitale de la Iași, Cluj și Craiova sunt un pas înainte pentru sistemul de sănătate din România, practic, vorbim de o investiție de peste 2 miliarde de euro. Iată cum după 30 de ani acest Guvern începe să schime lucrurile și în sistemul medical.

Avem spitalele finanțate prin PNRR și investiții de miliarde de lei în renovarea și deschiderea școlilor. Am spus încă de prima zi a mandatului de premier că sănătatea e una dintre ele”, a spus Marcel Ciolacu.

”Sănătatea este una dintre prioritățile mele”

De asemenea, acesta a continuat și a precizat faptul că Guvernul României a început să avanseze cu ajutorul finanțărilor prin PNNR, astfel încât, se anunță construcții importante în domeniul educației.

Citește și Marcel Ciolacu tună şi fulgeră pentru găurile de la buget: „Cum să cumperi vaccinuri pe care nu le-am fi folosit niciodată?”

„Acest Guvern schimbă lucrurile și finanțate prin PNRR și investiții mari în renovarea și schimbarea școlilor. Sperăm ca și constructorii să înțeleagă că termenele de execuție să fie respectate.

Sănătatea e una dintre prioritățile mele, am lucrat cu echipa de miniștrii pentru asta, în acest an sunt peste 10.000 de posturi în domeniul sănătății. Trebuie să asigurăm servicii medicale la cele mai înalte standarde”, a declarat Marcel Ciolacu.