Marcel Ciolacu lansează un avertisment după arestarea lui Dumitru Buzatu: „Cei care vor beneficii personale nu vor fi tolerați în această guvernare”

Arestarea lui Dumitru Buzatu se află pe primele pagini din presă, în ultimele zile. În acest context, premierul Marcel Ciolacu a tras un semnal de alarmă cu privire la membrii de partid care au ales această vocație pentru beneficii personale. Premierul a sublibiat că astfel de comportamente nu pot fi tolerate.

26 sept. 2023, 20:10
Marcel Ciolacu lansează un avertisment după arestarea lui Dumitru Buzatu: „Cei care vor beneficii personale nu vor fi tolerați în această guvernare”
Marcel Ciolacu, lansează un avertisment după arestarea lui Dumitru Buzatu: „Cei care vor beneficii personale nu vor fi tolerați în această guvernare”

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a afirmat în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, în timpul dezbaterii asupra pachetului fiscal, că cei care sunt politicieni sau funcționari și încearcă să utilizeze funcția publică în scopuri personale nu vor fi tolerați în această administrație. El a subliniat că nu vor putea să se ascundă în spatele apartenenței lor la un partid politic, această declarație venind în contextul arestării lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Citește și: Ciolacu șterge pe jos cu cei din opoziție: „A da din gură, după ce ai nenorocit bugetul României, nu poate fi o opțiune”

„Știu că, în aceste zile, românii de bună-credință se întreabă ce se va întâmpla cu taxele și impozitele lor, dacă acești bani vor fi bine cheltuiți sau vor ajunge prin vreun portbagaj. Înțeleg aceste îngrijorări ale românilor și tocmai de aceea, astăzi, de la tribuna Parlamentului vreau să transmit un mesaj foarte clar pentru toți cei care sunt în serviciul public, politicieni sau nu.

Această guvernare este despre reforme și economie, despre binele românilor și dezvoltarea României. Cei care vor să folosească funcția publică sau politică pentru beneficii personale nu vor fi tolerați în această guvernare și nu se vor putea ascunde după carnetele de partid. Am văzut că, cei care clamau „fără penali”, acum fac scut în jurul penalilor din propriul partid. Spre deosebire de ei – eu și acest Guvern vom avea toleranță zero față de corupție!

Solidaritatea noastră este doar cu românii în special cu cei care își numără banii de la un salariu la altul. Solidaritatea noastră este cu pensionarii, cărora le vom crește pensiile. Solidaritatea noastră este cu firmele care fac profit, dau locuri de muncă pentru români și își plătesc corect taxele în România. Dar nu voi fi niciodată solidar cu cei care confundă funcția publică cu moșia proprie! Nu voi tolera niciun exces! Și le cer tuturor celor care sunt în slujba românilor să se gândească de două ori înainte de a aviza vreo achiziție. Ne putem face treaba și fără cele mai noi mașini, telefoane sau deplasări externe al căror singur scop e plimbarea. Rețineți, dragi colegi: noi putem legifera foarte multe, dar nu putem legifera bunul-simț și responsabilitatea! Asta depinde de fiecare dintre noi!”, a declarat Ciolacu.

Citește și: Ciolacu îi desființează pe cei din USR: „Cei care clamau fără penali acum fac scut în jurul penalilor din propriul partid. Acest Guvern vom avea toleranță zero față de corupție”