Marcel Ciolacu, legat de un eventual tandem cu PNL: „Vom merge la alegeri separat. Nu avem nicio problemă”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, spune că a înțeles mesajul partenerilor de coaliție referitor la un eventual tandem pentru următoarele alegeri în care, susține el, se va merge separat.

17 mart. 2023, 22:41
Marcel Ciolacu, legat de un eventual tandem cu PNL: „Vom merge la alegeri separat. Nu avem nicio problemă”

Ciolacu a explicat că PSD și PNL au nevoie de o abordare comună pentru a merge împreună la alegeri și că reacția partenerilor de guvernare a confirmat că nu dorește acest lucru.

”Am înţeles mesajul lor. Am înţeles şi sondajele din ultimul timp care au ieşit în spaţiul public, comandate de PNL, care nu sunt tocmai prietenoase. Eu cred că am dat un mesaj foarte clar: această coaliţie poate continua şi după anul 2024. Ca om politic, eu nu exclud nicio variantă atâta timp cât avem un program de guvernare şi o guvernare care să răspundă la aşteptările românilor, la nevoile companiilor româneşti. Dacă vom avea această abordare comună, de ce nu să avem şi o alianţă?! Acest lucru nu l-am decis, pentru că nu îl decide Ciolacu, cum nu îl decide nici Nicolae Ciucă. Acest lucru îl decid membrii celor două partide. Am văzut reacţia partenerilor şi atunci înseamnă că nu e nevoie să facem asta. Vom merge la alegeri separat. Nu avem nicio problemă. Mă bucură reacţia să ştiu să nu îi mai obosesc pe colegii mei degeaba”, a spus Ciolacu, la o conferinţă de presă susţinută la Piteşti.

Citește și Marcel Ciolacu, despre Religia ca materie la BAC: „Ce anume ne deranjează? Aduce cunoaștere, nu aduce supunere”

Liderul PSD a spus că nu exclude varianta de a candida la alegerile prezidențiale în tandem cu Nicolae Ciucă în calitate de premier.

”E un scenariu, nu-i exclus, dar nu e un scenariu simplu. În partide e puţin probabil să se accepte să nu aibă candidat. Îmi menţin părerea că cea mai bună soluţie e o coaliţie între Partidul Social Democrat şi PNL, văd o colaborare şi din 2024. Cum creionăm acest lucru, cum ducem discuţiile, vedem în perioada următoare. Acum trebuie să ne ridicăm la aşteptările românilor. Dacă mergem separat, e greu să mai creionezi o coaliţie. Are şi politica limitele ei. Dacă facem o alianţă politică, cred că vom avea un viitor comun în 2024 în ce priveşte majoritatea parlamentară”, a afirmat Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu, prima reacție după insolvența Euroins: „CEC și EximBank au obligația să creeze pârghiile de care au nevoie românii ca statul român să poată interveni”

La rândul său, Nicolae Ciucă a spus, legat de posibilitatea de a face un tandem cu liderul PSD Marcel Ciolacu la viitoarele alegeri, că o decizie PNL se poate lua numai în urma unei analize în forul de conducere. Premierul a mai spus că nu s-a discutat pe tema acestui subiect până acum.