Marcel Ciolacu: „Liberalizarea pieţei de energie a reuşit doar să revitalizeze băieţii deştepţi”

Preşedintele Camerei deputaţilor şi al PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit marţi seară despre criza energetică prin care trece România, cât şi despre efectele pe care le-a avut în relaţia dintre social-democraţi şi liberali.

23 aug. 2022, 21:13
Marcel Ciolacu: „Liberalizarea pieţei de energie a reuşit doar să revitalizeze băieţii deştepţi”

Marcel ciolacu a afirmat că Virgil Popescu este principalul responsabil pentru piaţa energiei şi că ministrul Energiei a fost avertizat să nu adopte liberalizarea pieţei de energie.

„Nu are nimeni nimic personal cu Virgil Popescu. In schimb, hai sa incepem cu adevarul. PSD a hotarat intrarea la guvernare dupa doi ani de guvernari de dreapta, care au avut efecte.

In afara de criza sanitara, unde stim cum a fost si unde e cel mai grav, pentru ca s-au pierdut multe vieti din vina unui ministru de la USR.

Apoi am facut imprumuturi de aproape 200 de miliarde, in doi ani, ajungand la un procent fabulos. In tot acest timp, in economia romaneasca s-au intors maximum 2%, in timp ce media europeana a fost de 5-6%.

Liberalizarea pietrei de energie, cand piata te-a avertizat, cand au fost avertizati din toate partile. Ei tot ce au reusit a fost sa reinventam baietii destepti din enerie. Energia care s-a vandut anul trecut de 300-400 de lei se vinde acum cu 4000 de lei.

Traderii mari din Europa au un adaos de 2-3%, imaginati-va cat au la noi.”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Citeşte şi: Gabriela Firea îl distruge pe Nicuşor Dan după accidentul din clădirea primăriei: „Nu mai tolerez minciuni din partea lui! Situaţia putea fi evitată, dar nu l-a interesat. Prezint DOCUMENTELE!”