Marcel Ciolacu: „Liberalizarea pieţei energetice a fost haotică şi o plătim cu toţii”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat că România pregătește pachetul legislativ pentru a începe exploatarea gazelor din Marea Neagră, ca parte a deciziilor la nivel de a se desprinde de Rusia din punct de vedere energetic, precizând că "nu putem sta la mâna unui dictator, care atacă state suverane".

30 mart. 2022, 12:34
Marcel Ciolacu: „Liberalizarea pieţei energetice a fost haotică şi o plătim cu toţii”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că liberalizarea pieței energetice din România a fost una hatotică, în contextul în care subiectul a fost unul extrem de disputat între social-democraţi şi liberali, care dau şi ministrul de resort, Virgil Popescu.

„Această scumpire a venit pe fondul liberalizării pieței energetice, o liberalizare total haotică, pe care o plătim cu toții”, a spus Ciolacu.

Ciolacu a dat şi o veste bună românilor, respectiv începerea creării cadrului legislativ pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră.

”Vedem o decuplare a Europei de Rusia, vedem care sunt costurile și nu putem sta la mâna unui dictator, care atacă state suverane. ”, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu cere renegocierea urgentă a PNRR. Acesta spune că e nevoie de o regândire a distribuției banilor prin PNRR în condițiile în care războiul din Ucraina va culmina cel mai probabil cu o criză alimentară.

Citeşte şi: EXCLUSIV – Traian Băsescu, prima declaraţie după externarea din spitalul din Bruxelles. Soţia sa face bagejele pentru a evacua vila de protocol de la Bucureşti

Marcel Ciolacu insistă pentru renegocierea PNRR: „Niciun euro nu este alocat pe zonă de agricultură în PNRR. Niciun leu nu este alocat pentru Portul Constanța”

„O deblocare a tuturor șantierelor din România, indiferent că vorbim de șantiere din bani privați sau lucrări publice. Toate aceste jaloane vor fi îndeplinite, am discutat cu premierul. Nu va fi o problemă de blocaj a PNRR din cauza jaloanelor. Sunt niște discuții pe unele jaloane. Am văzut opoziția statului francez cu privire  la cloud-ul guvernamental. Haideți să nu fim prizonieri ai șanțului nostru. Lucrurile se schimbă odată cu provocarea războiului din Ucraina. Niciun euro nu este alocat pe zonă de agricultură în PNRR. Niciun leu nu este alocat pentru Portul Constanța. Din cauza statului român nu se va bloca pe PNRR, dacă vrem să rămânem ficși pe un șanț care nu mai este actual eu nu sunt de acord”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi liniștește pe români și spune că țara noastră nu foarte expusă în fața crizei alimentare anunțate de liderii lumii.

„Suntem unul dintre cele mai puține state expuse la o criză alimentară”, a punctat liderul social-democrat.

SUA și Franța au atras atenția asupra unei crize alimentare în perioada următoare, generată de o criză în domeniul agricol pe plan mondial.

Citeşte şi: Gabriela Firea a răbufnit: „Preţul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de bucureşteni. Nicușor Dan se dovedește, încă o dată, cinic”