Marcel Ciolacu, despre varianta alegerilor anticipate: „Ca om politic, niciodată nu exclud vreo variantă”

Marcel Ciolacu, liderul PSD și al Camerei Deputaților, a vorbit despre posibilitatea ca anul acesta să avem alegeri parlamentare anticipate.

04 apr. 2023, 12:27
Marcel Ciolacu, despre varianta alegerilor anticipate: „Ca om politic, niciodată nu exclud vreo variantă”

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a vorbit, marți dimineață, despre posibilitatea ca România să aibă alegeri parlamentare anticipate.

Marcel Ciolacu, despre varianta alegerilor anticipate: „Ca om politic, niciodată nu exclud vreo variantă”

Citește și George Simion vrea alegeri parlamentare anticipate. Liderul AUR a anunțat și data la care să fie chemați românii la urne

„Ca om politic, niciodată nu exclud vreo variantă. Ca om de stat, din punctul meu de vedere este exclus să avem anticipate, deoarece România are nevoie de stabilitate, suntem într-o criză regională de securitate și nu cred că Europa și parteneriatul strategic pe care îl avem cu SUA își permit alegeri anticipate sau altfel de crize politice în România. Uitați-vă la ce se întâmplă în țările din jur“, a precizat liderul PSD Marcel Ciolacu.

Ce spune Klaus Iohannis despre alegerile anticipate

În ultimele săptămâni, PSD a amenințat în repetate rânduri că ar putea forța organizarea de alegeri anticipate, în timp ce AUR susține că abia așteaptă scrutinul. O astfel de inițiativă este privită mai degrabă cu neîncredere de către Klaus Iohannis.

În opinia lui Klaus Iohannis, altă soluție decât PSD + PNL + UDMR nu există pentru Palatul Victoria.

Citește și Scenariu BOMBĂ pe scena politică: PSD şi PNL ar încerca să forţeze alegerile anticipate

„Politicienii au înțeles că țara trebuie guvernată de un Guvern cu o susținere solidă în Parlament. Un Guvern condus de premierul Ciucă care a reușit să evite atât criza energetică. Da, sunt mulțumit de cum s-a guvernat, pentru că a reușit să treacă cu succes România prin criză. Nu cred că s-a așteptat cineva ca această coaliție să funcționeze numai cu lucruri bune, e o coaliție complicată, dar s-au înțeles.

Întrebarea este cum se continuă pentru că în câteva luni sau săptămâni ar trebui să se producă rotația. Această rotație este posibilă și se va întâmpla. Nu cred că există o alternativă viabilă la această coaliție. În același timp, va veni cu probleme suplimentare care vor trebui negociate”, a comentat Klaus Iohannis în cadrul întâlnirii cu Olaf Scholz, de luni, 3 aprilie.