Scenariu BOMBĂ pe scena politică: PSD şi PNL ar încerca să forţeze alegerile anticipate

În coaliţia de guvernare formată din PSD, PNL şi UDMR se discută tot mai intens pe marginea viitoarelor mutări politice, mai ales în contextul noilor sondaje electorale apărute în ultima săptămână în spaţiul public.

02 mart. 2023, 11:39
Scenariu BOMBĂ pe scena politică:  PSD şi PNL ar încerca să forţeze alegerile anticipate

Având în vedere ascensiunea în sondaje a partidelor de opoziţie, atât pe partea „dreptei”, cât şi a partidului AUR, PSD şi PNL ar fi început să cocheteze cu ideea forţării alegerilor anticipate, care, organizate cât mai repede, ar tăia elanul căpătat de formaţiunile mai mici.

UDMR are un electorat fix şi disciplinat, astfel încât nu are un interes deosebit în forţarea anticipatelor, dar probabil şi-ar sprijini partenerii de coaliţie.

Potrivit informaţiilor publicate de Stiripesurse, PSD, PNL și UDMR ar viza o demisie în bloc a parlamentarilor pentru a forța organizarea de alegeri anticipate.

Alegerile ar urma să aibă loc la începutul verii sau sfârșitul toamnei, în cursul acestui an.

Planul este gândit pentru a evita o ascensiune a partidelor de opoziție. PNL ar vrea să blocheze ascensiunea blocului PMP, Forța Dreptei, USR, în timp ce PSD ar vrea să reteze aripile celor de la AUR.

Conform sondajelor actuale, PSD și PNL stau cel mai bine în sondaje, dar AUR și blocul de dreapta înregistrează o ascensiune care ar putea reprezenta o problemă, dacă alegerile ar avea loc la termen, adică în 2024.

Citeşte şi: Scandalul Bâstroie continuă. Sorin Grindeanu iese din nou la atac: ”Am avut în față anumite rapoarte, nu am mers să mă dau cu barca pe Bâstroe”