Marcel Ciolacu: „Ludovic Orban şi Dan Barna, doi looseri care vor să obţină şefia la Cameră ca să se salveze în interiorul partidului”

Marcel Ciolacu susţine că miza negocierilor dintre PNL, USR PLUS şi UDMR o reprezintă păstrarea funcţiilor de preşedinte de partid de către Ludovic Orban şi Dan Barna. Preşedintele PSD consideră că cei doi oameni politici sunt "doi looseri, amândoi au pierdut alegerile care vor să obţină şefia de la Camera Deputaţilor ca să se salveze în interiorul partidului".

14 dec. 2020, 08:32
Marcel Ciolacu: „Ludovic Orban şi Dan Barna, doi looseri care vor să obţină şefia la Cameră ca să se salveze în interiorul partidului”

Marcel Ciolacu a afirmat că partidele de Dreapta negociază într-o vilă a RAAPPS care poate fi folosită de către demnitari. Niciunul dintre participanţi nu se numără, însă, printre cei la dispoziţia cărora se află Vila Lac 1, reclamă liderul social-democrat.

„De fapt ceea ce se întâmplă este total neconstituţional, în aceste zile la Vila Lac 1, vilă a protocolului de stat. Nu ştiu dacă ai voie să foloseşti pentru aşa ceva, mai ales că nu este un demers, repet, constituţional şi, din câte ştiu eu, domnul Ciucă este primul ministru. Vila Lac 1 este la dispoziţia primului ministru, a preşedintelui Camerei, sau preşedintele ţării, sau preşedintele Senatului. Nu am înţeles, poate o să explice cineva, la un moment dat”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, duminică seară, la Antena 3, conform News.ro.

Citeşte şi: Consultări tensionate la Cotroceni. Haos politic, Klaus Iohannis are mari probleme cu „guvernul său”. Orarul negocierilor

Preşedintele PSD a catalogat negocierile drept o „mascaradă” a celor trei partide pe care le-a catalogat drept „perdante” pentru a forma o majoritate parlamentară. Mai mult, Marcel Ciolacu este de părere că adevărata miză a negocierilor desfăşurate sâmbătă şi duminică la Vila Lac 1 este păstrarea funcţie de preşedinte PNL de către Ludovic Orban, precum şi de cea a preşedinte USR de către Dan Barna.

„Acolo nu e nicio negociere. Aţi văzut vreun program de guvernare, vreo soluţie? Aţi auzit, au ieşit cu ceva înaintea românilor, despre sănătatea românilor? De fapt, sunt doi lideri politici – Ludovic Orban şi Dan Barna, doi loseri, amândoi au pierdut alegerile – care vor să obţină şefia de la Cameră (Camera Deputaţilor – n.r.) ca să se salveze în interiorul partidului.

Nu există altă miză a acestor negocieri. Indiferent care dintre ei nu o să fie şef la Cameră va fi schimbat de la partid. Notăm ziua când v-am spus”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, conform sursei citate.

De asemenea, preşedintele PSD crede că alianţa dintre PNL, USR PLUS şi UDMR este „un fel de CDR”.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu cere „guvern de uniune naţională” cu premier PSD