Marcel Ciolacu merge la Hunedoara pentru a discuta cu minerii, în contextul întârzierii salariilor: „Este vorba despre a-i asigura pe oameni că îşi pot continua activitatea”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi că luni va fi o şedinţă extraordinară de guvern pentru a rezolva situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara, el afirmând că este vorba de a proteja locurile de muncă a celor 2.000 de angajaţi.

29 sept. 2023, 10:36
Marcel Ciolacu merge la Hunedoara pentru a discuta cu minerii, în contextul întârzierii salariilor: „Este vorba despre a-i asigura pe oameni că îşi pot continua activitatea”

Marcel Ciolacu a mai anunţat că vineri se va duce personal acolo pentru a-i asigura pe oameni că îşi pot continua activitatea şi că îşi vor primi salariile în continuare pentru munca depusă.

România beneficiază de banii puși la dispoziție de către Comisia Europeană statelor membre, prin Fondul pentru o tranziție justă, menit să ajute țara noastră să își îndeplinească angajamentul de a elimina treptat cărbunele până în anul 2032.

Prin urmare, Complexul Energetic Hunedoara se confruntă cu dificultăți în ultima perioadă, atât în ce privește plata salariilor, dar și cu greve din partea minerilor din Valea Jiului. Conform premierului, aproximativ 2.000 de angajați se află în subordinea companiei.

Citeşte şi: Burduja: România va produce izotopi medicali la Centrala de la Cernavodă, speranţă pentru tratamentul cancerului

”Luni vom avea o şedinţă extraordinară de guvern pentru a rezolva situaţia de la Complexul Energetic Hunedoara. Este vorba de a proteja locurile de muncă a celor 2.000 de angajaţi. Mâine mă voi duce personal acolo pentru a-i asigura pe oameni că îşi pot continua activitatea şi că îşi vor primi salariile în continuare pentru munca depusă”, a spus premierul în şedinţa de Guvern.

Şeful Executivului a arătat că se bucură că în sfârşit pe ordinea de zi a şedinţei se află mai multe hotărâri legate de realizarea unor conducte de gaze.

Sunt patru asemenea proiecte de interes naţional în Olt, Mehedinţi, Timiş şi Bihor. Aceste gazoducte sunt esenţiale şi trebuie finalizate în aşa fel încât, odată cu exploatarea gazelor din Marea Neagră, să putem duce gazul românesc în cât mai multe comunităţi ale ţării”, a subliniat premierul Ciolacu.

Citeşte şi: Previziuni de groază pentru economia din România. Leul se va deprecia, iar datoria țării se va accentua. Ce se va întâmpla cu prețurile