Marcel Ciolacu, neîncrezător în cum a fost pregătită reînceperea şcolii. „Au irosit luna de vacanță forțată”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză guvernanţii că au "irosit luna de vacanță forțată în care i-au trimis pe copii și le-au chinuit părinții fără să rezolve testarea extinsă și non-invazivă a elevilor".

04 mai 2021, 15:13
Marcel Ciolacu, neîncrezător în cum a fost pregătită reînceperea şcolii. „Au irosit luna de vacanță forțată”

Marcel Ciolacu susţine că şcoala va reîncepe de miercuri, fără ca autorităţile să fi rezolvat problema testării anti-COVID în unităţile de învăţământ.

„Au irosit luna de vacanță forțată în care i-au trimis pe copii și le-au chinuit părinții fără să rezolve testarea extinsă și non-invazivă a elevilor. Mâine, copiii încep școala și problema rămâne!

Le doresc elevilor care revin la ore în formatul clasic să se bucure pe deplin de redeschiderea școlilor! Ceilați copii sunt, din păcate, condamnați în continuare de un guvern care ne tot minte, în loc să ia decizii cu un pic mai multă minte…

Deși sunt tot mai neîncrezător că pot înțelege ceea ce le spunem inclusiv aici”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu spulberă Guvernul Cîţu privind testarea anti-COVID-19 în școli. „Deciziile se iau tot pe genunchi, de pe o zi pe alta”

La rândul său, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți că testarea elevilor în școli rămâne în continuare o problemă, din cauza numărului insuficient al personalului medical din unitățile de învățământ.

„În ceea ce privește testarea elevilor care prezintă simptome pe parcursul programului școlar, aceasta se va face în continuare cu teste antigen rapide, aflate la dispoziția unităților de învățământ. Din păcate, materialul transmis de către INSP ne-a precizat că aceste non-invazive pot fi folosite, ele însă nu pot fi luate în considerare la calculul general al ratei de infectare”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Aleph News.

Citeşte şi: Elevii se întorc la școală după vacanța de Paște. Cum se vor desfășura cursurile după vacanţa de Paşte

Ministrul Educaţiei susține că doar 18% dintre școli au cabinete medicale.

„Nu este personal medical suficient pentru administrarea acestor teste. Rămâne în continuare o mare problemă. Cabinete medicale școlare sunt doar în 18% din numărul școlilor din România.
Din păcate aceste cabinete medicale școlare sunt mult prea puține. Rămâne o problemă testarea elevilor în școli, a elevilor care prezintă simptome și a elevilor care au luat la cunoștință că sunt contacți direcți ai unor cazuri confirmate”, a mai spus ministrul Educației.

Citeşte şi: În ce scenarii se vor deschide şcolile după vacanţa de Paşte. Ministerul Educaţiei a publicat incidenţa pe localităţi