Marcel Ciolacu: „Niciun euro din PNRR nu va fi pierdut. Este prioritatea coaliției, a actualului guvern și a viitorului guvern”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a dat asigurări că nu se renunță la nicio reformă și la niciun ban din PNRR. Șeful social-democraților spune că aceasta e prioritate a coaliției, a actualului guvern și a viitorului guvern.

23 mart. 2023, 15:49
Marcel Ciolacu: „Niciun euro din PNRR nu va fi pierdut. Este prioritatea coaliției, a actualului guvern și a viitorului guvern”

Singurii bani pierduți sunt de un miliard de eurom din care miniștrii USR au cumpărat vaccinuri. „Oamenii politici nu trebuie să se pitească nici în birouri, nici să fugă pe holurile Parlamentului sau ale Guvernului, trebuie să se oprească să dea explicații”, spune Ciolacu.

Citește și Noi detalii despre rocada PNL – PSD. Nicolae Ciucă: Nu o să îmi dau demisia, pentru că am primit un mandat, am să predau un mandat preşedintelui României

„România are nevoie de reforma pensiilor speciale. Nu re renunță la nicio reformă din PNRR. Nu se renunță la niciun euro din PNRR. Până duminică stabilim în coaliție amendamentele. Ele vor fi depuse luni, legea trece de Senat săptămâna viitoare și vine la Camera Deputaților. Domnul Budăi, domnul ministru de la Fonduri, miniștrii de resort de la Justiție, Interne, Apărare vor merge și vor discuta cu Comisia forma care a trecut prin Senat. Niciun euro din PNRR nu va fi pierdut. Este prioritatea atât a coaliției, a actualului Guvern, cât și a viitorului guvern. Singurii euro care sunt pierduți și aruncați pe apa sâmbetei sunt un miliard de euro, cumpărate vaccinuri de către miniștrii USR. Oamenii politici nu trebuie să se pitească nici în birouri, nici să fugă pe holurile Parlamentului sau ale Guvernului, trebuie să se oprească să dea explicații”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și Iohannis intervine pe tema reformei pensiilor: „Reforma nu se realizează pentru a lua bani de la unii și a-i da la alții. Sistemul trebui să fie sustenabil și peste 30 de ani”