Noi detalii despre rocada PNL – PSD. Nicolae Ciucă: Nu o să îmi dau demisia, pentru că am primit un mandat, am să predau un mandat preşedintelui României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, la Chişinău, că rocada premierilor se va face aşa cum a susţinut de fiecare dată, conform protocolului semnat la constituirea coaliţiei. De asemenea, premierul a afirmat că nu își va da demisia, pentru că a primit un mandat, ci își va preda un mandat preşedintelui României.

23 mart. 2023, 13:46
Noi detalii despre rocada PNL – PSD. Nicolae Ciucă: Nu o să îmi dau demisia, pentru că am primit un mandat, am să predau un mandat preşedintelui României

PNL și PSD urmează ca în următoarele luni să facă rocada la guvernare, așa cum a fost stabilit în protocolul de constituire a coaliției.

”Rocada urmează să se petreacă aşa cum am susţinut de fiecare dată, conform protocolului semnat în momentul constituirii coaliţiei şi aş nuanţa un pic, în sensul în care nu o să îmi dau demisia, pentru că am primit un mandat, am să predau un mandat. Am primit mandatul de la preşeidntele României, atunci când va veni timpul, voi preda mandatul preşedintelui României”, a spus Nicolae Ciucă, la Chișinău, conform news.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a arătat că ”chestiunile legate de cererea de plată, aşa cum a prezentat şi ieri în şedinţa de Guvern (..) au fost o serie de elemente care au trebuit reglate şi au avut suficient spaţiu pentru a regla aceste chestiuni legate de legea decarbonării, de legea avertizorilor şi celelalte elemente de clarificare tehnică din partea Comisie”.

Citește și: Marcel Ciolacu, pregătit pentru rotația premierilor: „Sunt ferm convins că viitorul guvern va funcţiona mai bine decât actualul”

”Este important să clarificăm pentru că este vorba de foarte mulţi bani, miliarde de euro şi în felul acesta, am stabilit ieri în şedinţa de Guvern că până la sfârşitul acestei săptămâni, toate elementele legate de cererea de plată numărul doi vor fi închise şi aşteptăm doar aprobarea de la nivelul Comisie”, a mai spus Ciucă, precizând că cererea de plată numărul 3 este în lucru.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre demiterea lui Daea pentru eşecul în a atrage fonduri europene: „S-au făcut anumite criterii care au dezavanatajat România. Statul trebuie să intervină şi să majoreze suma”

”Nu suntem în întârziere, la nivelul UE sunt doar şase sau şapte ţări care au depus cererea de plată numărul 2. România este una dintre ele şi urmează să primim aprobarea”, a spus Ciucă.