Marcel Ciolacu, noi atacuri la adresa lui Dacian Cioloş. „Cât de arogant poţi să fii să vii în Parlament cu acelaşi ministru care a gestionat pregătirea valului patru?”

Marcel Ciolacu a continuat atacurile la adresa lui Dacian Cioloş chiar şi după ce Guvernul minoritar USR a fost respins în Parlament. Preşedintele PSD a catalogat drept un gest "arogant" propunerea Ioanei Mihăilă la Ministerul Sănătăţii "acelaşi ministru care a gestionat pregătirea valului patru".

20 oct. 2021, 14:04
Marcel Ciolacu, noi atacuri la adresa lui Dacian Cioloş. „Cât de arogant poţi să fii să vii în Parlament cu acelaşi ministru care a gestionat pregătirea valului patru?”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut aceste declaraţii la centrul de vaccinare de la Romexpo unde a mers pentru a-i fi administrată a treia doză a vaccinului anti-COVID.

„Cât de arogant poţi să fii să vii în Parlament cu acelaşi ministru care a gestionat pregătirea valului patru?

Criza politică ştim de cine a fost declanşată. Cred că preşedintele o să ne cheme la consultări. Am făcut azi un apel la responsabilitate şi vom vedea în ce direcţie duc aceste lucruri.

Despre criza sanitară, ar trebui să lăsăm specialiştii să se pronunţe şi noi oamenii politici să dăm din ce în ce mai puţine declaraţii”, a precizat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Gabriela Firea are COVID-19 deşi e vaccinată cu a treia doză. „Toți din casă suntem vaccinați, dar acum suntem pozitivi”

Întrebat despre intenţia autorităţilor care iau în calcul carantinarea şi închiderea şcolilor, Ciolacu a afirmat că „specialiştii ar trebui să răspundă la aceste întrebări, nu oamenii politici”.

„Noi spunem acest lucru de un an şi jumătate ca oamenii politici să nu se mai bage peste specialişti, pentru că lumea nu va mai înţelege nimic”, a spus liderul PSD.

Întrebat de ce valul patru al pandemiei a luat România pe nepregătite, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a dat vina pe preşedintele Klaus Iohannis.

„Domnul Iohannis ne-a spus că în iunie am învins virusul şi atunci toată lumea a fost luată pe nepregătite. În momentul în care primul om în stat spune că am învins virusul, toată lumea a fost foarte relaxată.

La Ministerul Sănătăţii au fost oameni care nu se pricep de nicio culoare. N-am pregătit paturile ATI, medicamente. Doamna fostă ministru spunea că nu avem niciun medicament pentru bolnavii de COVID. PSD, prin specialiştii noştri, am tot atenţionat, dar responsabilitate zero”, a afirmat Paul Stănescu.

Secretarul general PSD a mai precizat că din cauza că am avut „iresponsabili la guvernarea ţării” s-a ajuns ca unele cadre medicale să doarmă în cutii, epuizaţi din cauza numărului foarte mare de bolnavi COVID-19.

„E incredibil unde s-a ajuns pentru că au fost iresponsabili la guvernarea ţării”, a mai spus Stănescu.

Marcel Ciolacu, despre consultările de la Cotroceni. „Întâi să fim invitaţi”

„Întâi să fim invitaţi. Mergem, dar să fim invitaţi. Cum vom merge, vom decide la partid”, a explicat Ciolacu.

Citeşte şi: Ludovic Orban îl spulberă pe Klaus Iohannis. „E vinovatul principal pentru declanşarea crizei politice. Ar fi foarte potrivit să-i cer demisia”