Marcel Ciolacu: „Nu a vândut nimeni Ardealul. Solicit serviciilor secrete să iasă public dacă au trimis preşedintelui vreo informare”

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, a cerut, miercuri, serviciilor secrete să clarifice dacă sunt adevărate afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis care i-a acuzat pe social-democraţi că "vor să dea Ardealul ungurilor".

RomaniaTV.net
29 apr. 2020, 14:28
Marcel Ciolacu: „Nu a vândut nimeni Ardealul. Solicit serviciilor secrete să iasă public dacă au trimis preşedintelui vreo informare”

„Vreau să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenţia de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost respins definitiv în Senat acum. El nu a fost votat niciodată în Camera Deputaţilor. Să fie clar!

Guvernul a trimis un punct de vedere abia după împlinirea termenului de adoptare tacită, respectiv după patru luni. Au trimis patru cuvinte. Asta blocat procedura de respingere în Camera Deputaţilor. S-a întrebat vreodată preşedintele dacă Guvernul lui şi-a făcut treaba? Nu, nu avut timp”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al PSD a catalogat declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis drept un „atac grosoloan”.

„Astăzi am avut sentaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României. Nu cred că sunt singurul care a avut această senzaţie. Asemenea atacuri nu sunt demne de un preşedinte european, domnule Iohannis. (…) Dragi români, nu a vândut nimeni Ardealul și nu o să-l vândă niciodată”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Klaus Iohannis: „Astăzi am avut senzaţia că Vadim Tudor trăieşte şi este preşedintele României”

Preşedintele Camerei Deputaţilor a cerut serviciilor de informaţii să precizeze dacă au trimis şefului statului vreo informare referitoare la acuzaţiile lansate de Klaus Iohannis la adresa PSD.

„Solicit servicilor de informaţii să iasă public şi să spună dacă i-au trimis preşedintelui Iohannis vreo informare referitor la acuzaţiile aduse la adresa mea şi a Partidului Social Democrat. Nu poţi duce lupta electorală la un asemenea nivel. Vorbim despre responsabilitatea celei mai înalte funcţii în statul român”, a mai spus Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a lansat miercuri un atac la adresa PSD, acuzând partidul că vrea „să dea Ardealul ungurilor” și spunând că este incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

Klaus Iohannis, reclamat la CNCD după declaraţiile privind autonomia Ţinutului Secuiesc. „E incitarea publicului la ură”

Președintele a atacat PSD în contextul în care în Camera Deputaților a trecut tacit un proiect de lege care acorda Ținutului Secuiesc autonomie.

PSD a convocat în regim de urgență ședința Senatului pentru a dezbate proiectul privind Ținutul Secuiesc. Astfel, senatorii au respins cu 126 de voturi împotrivă si 9 voturi pentru proiectul de lege care a creat scandal la nivel politic între președintele Klaus Iohannis și PSD. Cu excepția UDMR, toate partidele parlamentare au votat împotriva inițiativei legislative.

Liderul UDMR, după ce Senatul a respins autonomia Ţinutului Secuiesc. „Domnule Iohannis, sper să vă ocupaţi şi de chestiuni economice”