Marcel Ciolacu nu s-a dus cu mâna goală la Papa Francisc și Georgia Meloni! Cadourile dulci pe care le-a dus premierul din România

Premierul României se află într-o vizită de lucru de două zile în Italia, unde urmează să se întâlnească cu Papa Francisc și Georgia Meloni. Marcel Ciolacu nu a mers cu mâna goală în Italia, ci le-a pregătit gazdelor sale mai multe cadouri dulci din România.

15 feb. 2024, 12:19

UPDATE. Papa Francisc l-a primit la Vatican, joi, pe premierul Marcel Ciolacu. Întâlnirea a durat aproximativ 25 de minute. Papa i-a oferit premierului un basorelief de bronz și o serie de volume ale documentelor papale. La rândul său, Marcel Ciolacu i-a dăruit Papei un tablou care îi înfățișează pe cei șapte episcopi martiri beatificati de Papa Francisc în 2019.

„Astăzi am avut ocazia specială să discut la Vatican cu Sanctitatea Sa Papa Francisc și să-i exprim recunoștința pentru sprijinul acordat comunităților românești din Italia și din întreaga Europă”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Marcel Ciolacu nu merge cu mâna goală la Papa Francis și Georgia Meloni! Delegația României condusă de premierul Marcel Ciolacu urmează să aibă o întâlnire cu premierul Italiei, Georgia Meloni și ulterior va avea o audiență la Vatican, cu Papa Francisc.

Citește și Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre comasarea alegerilor! ”Un joc din care românii nu mai înțeleg nimic”

Marcel Ciolacu nu merge cu mâna goală la Papa Francisc și Georgia Meloni!

Marcel Ciolacu nu a mers cu mâna goală în Italia, ci a luat cu el printre altele miere, magiun de Topoloveni și cătină, pe care le va oferi cadou gazdelor sale.

Însă, premierul României nu le-a pregătit doar surprize dulci Papei Francisc și Georgiei Melorni. Potrivit reprezentanților Guvernului României, Giorgia Meloni va primi cadou o reprezentare a protopărinților „Adam și Eva”, într-o variantă contemporană, realizată de unul dintre cei mai cunoscuți sculptori în sticlă români Ioan Nemțoi.

De asemenea, delegația din România a pregătit pentru Papa Francisc un tablou semnat de Marian Furtună, realizat în amintirea vizitei în România a Suveranului Pontif, cu beatificarea celor șapte episcopi martiri greco-catolici care au murit în temnițele comuniste.

Însă nu doar Papa și Meloni vor primi daruri din partea delegației din România, ci și Pietro Parolin, secretarul de stat al Sfântului Scaun, care va primi o monedă emisă recent de Banca Națională a României cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la nașterea Monseniorului Vladimir Ghica.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii din Italia

„Peste 5,7 milioane de români, avem cu certitudine o criză a forței de muncă. După 30 de ani, încercăm ca și politicieni, cu toata sinceritatea, nu fac parte din politicienii care se fac vinovați pentru că s-a ajuns aici. Poate încet-încet vă convingem, măcar pentru o perioadă, să contribuiți la dezvoltarea României. Știți multe dintre lucrurile rele care se întâmplă în România, de multe ori nu dăm importanță la lucrurile bune. Este ultimul tren al României, PNRR, fără aceste instrumente, și nu vorbim doar de bani, România va pierde ultimul tren. Toate reformele trecute în PNRR vor aduce în felul nostru de a funcționa administrativ la fel ca celelalte țări europene. România nu mai are voie să piardă acest ultim tren. Știm cu totii că cel mai mare exod de migrație în ultimii 25 de ani a fost din zona Moldovei. Dacă vă întoarceți în România veți câștiga la fel sau poate mai mult decât aici. Încă suntem restanți în ceea ce privește serviciile publice ale României, în ceea privește sănătatea, sistemul de învățământ. Foarte rar tinerii întâi își întemeiază o familie, apoi încearcă să se concentreze pe carieră, acum lucruile s-au inversat, acum tinerii vor să aibă carieră, apoi să aibă o familie, să crească copii, deoarece încă nu avem sistemul de creșe, grădinițe, after-school, încât părinții să meargă liniștiți la serviciu. Nu este tocmai necesar ca cei mici să stea cu bunicii sau cu părinții. 4,1% din buget este la învățământ, la salariul profesorilor, 3 miliarde de euro investiții în infrastructură, încercăm să mergem concomitent și la modernizarea profesorilor și la infrastuctură. Investiții care, atât cu exercițiul financiar actual, vor fi de peste 5 miliarde de euro. Cenușăreasa României, Ministerul Transporturilor, are cele mai multe investiții. Suntem o țară sigură, una din cele mai sigure țări, o țară creștină, cu multă credință în Dumnezeu, o țară superbă. Dacă nimeni nu și-a cerut scuze că ați fost fortați să plecați din țară, o să îmi cer eu scuze. Sunt ferm convins, printr-o legătură mai bună între ambasadele, să avem o relație mai strânsă și să nu mai ratăm oportunitățile pe care viitorul ni le arată”, a declarat Marcel Ciolacu în cadrul vizitei de la Roma.

Citește și Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii din Italia: „Dacă nimeni nu v-a cerut scuze că ați plecat din România, o fac eu”