Marcel Ciolacu: „Până pe 21 iunie, Parlamentul trebuie să aprobe prelungirea mandatului aleşilor locali şi data alegerilor”

Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a reacţionat după ce judecătorii CCR au decis că ordonanţa privind prelungirea mandatelor aleşilor locali este neconstituţională. Preşedintele Camerei Deputaţilor susţine că "mandatele aleșilor expiră pe 21 Iunie, motiv pentru care până la acea data Parlamentul TREBUIE să aprobe o lege care să prevadă atât prelungirea mandatului aleșilor locali, cât și data alegerilor, în conformitate cu decizia CCR".

RomaniaTV.net
03 iun. 2020, 10:35
Marcel Ciolacu: „Până pe 21 iunie, Parlamentul trebuie să aprobe prelungirea mandatului aleşilor locali şi data alegerilor”

Mesajul lui Marcel Ciolacu după decizia CCR

„Incompetența și fuga continuă după procente a PNL aruncă în haos administrația publică!

Pe 2 aprilie am depus un proiect de lege în Parlament privind prelungirea mandatelor aleșilor locali și stabilirea datei alegerilor. La o săptămână distanță, tardiv și neproductiv, Guvernul a adoptat o ordonanță – aceasta fiind publicată pe 8 aprilie în Monitorul Oficial.

Din cauza lor, CCR a declarat astăzi neconstituțională prelungirea mandatelor aleșilor local pe motiv de paralelism legislativ.

Mandatele aleșilor din expiră pe 21 Iunie. Până la acea data Parlamentul TREBUIE să aprobe o lege care să prevadă atât #prelungirea mandatului aleșilor locali, cât și #data alegerilor, în conformitate cu decizia CCR.

Vom corecta în Parlament și această prostie a PNL pentru a nu avea haos în administrațiile publice. Altfel, toate deciziile de după 21 iunie vor fi în afara legii.

Dar, în același timp, îi avertizez atât pe președintele Iohannis, cât și pe cei din partidul său, să nu mai tergiverseze, să nu conteste iar legea! Pentru că le-ar face un rău direct românilor, dar și propriilor aleși locali!!!!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

CCR: Guvernul stabileşte data alegerilor locale. Mandatele aleşilor locali nu pot fi prelungite prin OUG


loading...