Marcel Ciolacu: „PIB-ul României se bazează pe 27% venituri și 47% cheltuieli, cel mai mare decalaj din UE”. Angajamentul liderului PSD

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a recunoscut situația nefericită în care se află România din punct de vedere economic.

18 mai 2022, 12:02
Marcel Ciolacu: „PIB-ul României se bazează pe 27% venituri și 47% cheltuieli, cel mai mare decalaj din UE”. Angajamentul liderului PSD

Problemele se acutizează de la an la an, iar în acest context, președintele Camerei Deputaților promite că Guvernul nu va lua măsuri care ar putea afecta în mod negativ mediul de afaceri.

„Avem un PIB al României care se bazează în acest moment pe 27% venituri şi 47% cheltuieli, este cel mai mare decalaj din Uniunea Europeană. Asta nu înseamnă că cineva va veni, într-o perioadă cu crize multiple, cu noi impozite”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Este nevoie în perioadă următoare să facem echipă şi să avem o discuţie aplicată în ceea ce priveşte viitorul României sau dacă dorim în continuare o abordare de supravieţuire”, a mai punctat liderul social-democrat.

 

Marcel Ciolacu susține că alianța PSD – PNL funcționează la capacitate maximă

 

În plus, Marcel Ciolacu s-a felicitat că parteneriatul PSD – PNL – UDMR funcționează cu succes, potrivit politicianului.

„De la intrarea noastră la guvernare, alături de partenerii de Coaliţie, PNL şi UDMR, am început să reparăm lucruri. Ştiu că mai sunt multe lucruri de făcut. Am schimbat total modul de abordare al pandemiei. Şi s-a văzut că am acţionat corect, reuşind să reducem numărul de infectări fără a bloca economia. Apoi, am insistat pentru un set de măsuri ţintite, menite să sprijine atât populaţia, cât şi activitatea firmelor româneşti.

Am adoptat cele patru noi programe propuse de PSD pentru susţinerea companiilor româneşti, IMM Prod, GarantConstruct, Rural Invest şi Innovation. Alături de IMM Invest, sunt programe prin care Guvernul finanţează cu aproape 4 miliarde de euro companiile româneşti prin granturi, credite sau garanţii de stat. Sunt măsuri luate, în mare parte, în urma dialogului cu dumneavoastră, mediul de afaceri! (…)

Nu vă ascund faptul că, dat fiind conjunctura actuală, ne-am concentrat pe combaterea creşterii preţurilor, pe susţinerea fermierilor români şi pe creşterea capacităţii de procesare în industria alimentară. Valoarea adăugată trebuie să rămână în România! Locurile de muncă trebuie să fie aici! De asemenea, susţinerea firmelor româneşti a fost prioritară.

De aceea, PSD a propus în coaliţie, iar Guvernul a adoptat măsura acordării de granturi în valoare de 300 de milioane de euro capital de lucru pentru fermierii români. Şi eu şi premierul o să vă asigurăm că nu ne vom opri aici”, a declarat Marcel Ciolacu.