Marcel Ciolacu: „Planul Biden de scoatere a Americii din criză e similiar cu propunerile făcute de PSD”

Preşedintele PSD a făcut o comparaţie între planul de relansare economică al preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, şi cel propus de social-democraţi în România. Marcel Ciolacu este de părere că multe dintre măsuri sunt similare.

26 feb. 2021, 13:23
Marcel Ciolacu: „Planul Biden de scoatere a Americii din criză e similiar cu propunerile făcute de PSD”
Marcel Ciolacu, atac la Guvernul Cîţu: Au promis lapte şi miere, dar azi au dat drumul austerităţii! Tăieri peste tot

Marcel Ciolacu a făcut o prezentare a câtorva dintre măsurile prin care preşedintele Joe Biden vrea să relanseze economia SUA şi crede că iniţiativele sunt asemănătoare cu cele propuse de PSD.

„Așa arată planul Biden de scoatere a Americii din criză. Sunt măsuri similare cu propunerile făcute de PSD în programul său de guvernare. Multe dintre aceste măsuri sunt susținute și prin amendamentele la buget depuse de parlamentarii noștri în aceste zile.

Oare președintele Biden este populist, cum ne acuză pe noi propaganda Dreptei?

Oare democrații americani sunt iresponsabili, lansând un asemenea program de protejare a locurilor de muncă?

Sau poate acesta este răspunsul CORECT pe timp de criză?

Sunt sigur că premierul Cîțu, școlit în Statele Unite, va ieși azi și va da de pământ cu #socialiștii lui Biden care îndrăznesc să nege filozofia austerității!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa Facebook.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că joi urmează să aibă o discuție telefonică cu Cîțu și Orban pe tema majorării alocațiilor copiilor.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îi sună pe Cîțu și Orban pentru a discuta pe tema majorării alocațiilor: „Nu-mi face plăcere, dar o viață mai bună pentru copiii țării merită orice efort”

De asemenea, preşedintele PSD a declarat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că premierul Florin Cîţu a împrumutat 600.000 de euro în cele 10 minute în care a vorbit în cadrul dezbaterii „Ora prim-ministrului”.

Ciolacu i-a transmis premierului Cîţu, după discursul susţinut de acesta în faţa deputaţilor, că este campionul absolut al urii, că nu vrea nicio reformă, pentru că nu are curaj, nici viziune, că nu a fost în stare azi, 22 februarie, să aducă în Parlament un proiect de buget. ”Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!”, i-a spus el.

„Domnule premier, aţi vorbit vreo 10 minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro. 1.000 de euro pe secundă, bani furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri. Domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit la nimic, pentru că aţi pierdut alegerile. Daţi-le banii oamenilor urgent. Nu vă mai bateţi joc de ei, sunt banii munciţi şi meritaţi de către mineri”, a spus Ciolacu la dezbaterile de la „Ora prim-ministrului”, din plenul Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi: Ciolacu, lui Cîţu: Aţi vorbit 10 minute; în acest timp aţi împrumutat România cu 600.000 de euro