Marcel Ciolacu, pregătit pentru rotația premierilor: „Sunt ferm convins că viitorul guvern va funcţiona mai bine decât actualul”

Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, spune că e convins că rotația premierilor va avea loc și că va fi "foarte rapidă și foarte lină".

23 mart. 2023, 09:19
Marcel Ciolacu, pregătit pentru rotația premierilor: „Sunt ferm convins că viitorul guvern va funcţiona mai bine decât actualul”

În opinia lui Marcel Ciolacu, viitorul guvern va funcționa mai bine decât actualul. „Categoric, va exista această rotaţie, este o premieră în politică. Este un lucru convenit printr-un protocol politic. Avem un acord ştiut de un an şi jumătate. Ştiam acest lucru şi eu, şi domnul Ciucă, şi domnul Boloş, şi domnul Grindeanu, şi toată lumea. Este un acord politic şi cred că trebuie şi noi, politicienii, să dăm dovadă că ne ţinem cuvântul după 32 de ani. (…) Sunt ferm convins că Guvernul viitor va funcţiona mai bine decât actualul Guvern. Eu nu îi reproşez nimic (actualului Guvern)”, a declarat liderul PSD pentru Europa FM.

Marcel Ciolacu spune că nu e de acord nu varianta alegerilor anticipate, dar că decizia ar trebui să aparțină românilor.

Citește și Marcel Ciolacu, despre demiterea lui Daea pentru eşecul în a atrage fonduri europene: „S-au făcut anumite criterii care au dezavanatajat România. Statul trebuie să intervină şi să majoreze suma”

„În condiţiile actuale, eu nu văd premisele unor alegeri anticipate. Dacă decizia unei coaliţii este de a avea alegeri anticipate, cred că, în primul şi în primul rând, trebuie să ne adresăm românilor şi să întrebăm dacă ei sunt dispuşi să facem alegeri anticipate şi de ce vrem anticipate. Să forţăm nişte anticipate pe o şmecherie tipic oamenilor politici, eu nu voi merge. Dacă avem argumente faţă de români de ce să facem anticipate, venim argumentăm, explicăm românilor şi românii, presupun că există aceste instrumente, sondajele, şi vom vedea dacă sunt de acord sau nu cu acest exerciţiu, democratic, de altfel, care nu s-a întâmplat în România niciodată până acum”, a explicat el. În ceea ce priveşte o eventuală alianţă cu PNL, Marcel Ciolacu a precizat că poate fi realizată „dacă aceasta este aşteptarea românilor”.

„Pasul următor al unei coaliţii, dacă vrem să dăm o perspectivă acestei coaliţii, ar fi o alianţă. Alianţa presupune liste comune, candidaţi comuni. (…) Dacă asta este aşteptarea românilor, este foarte posibil să o facem. Problema e că nu poate să o facă numai PSD-ul sau numai PNL-ul. (…) Eu nu exclud nimic, ceea ce e un lucru de bun simţ pentru un om politic. Eu ce nu pot să vă spun este că… Nu decid eu. Acest lucru îl decide partidul. Am spus că nu exclud acest lucru, am văzut reacţia liderilor PNL şi, din punctul meu de vedere, după reacţia celor de la PNL, nu mai are loc această…”, a continuat liderul PSD.

Citește și Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: Dacă luăm ad-litteram ce ne-am asumat în PNRR depopulăm MApN, MAI, Justiţia

Șeful Camerei Deputaților a mai spus că discută mereu cu premierul Ciucă după întâlnirile importante care îi privesc pe români.

„Pot să vă anunţ o premieră în politica românească. Eu sunt preşedintele PSD. Domnul Nicolae Ciucă este preşedintele PNL, adversarul tradiţional al PSD. Comunicăm în fiecare zi după o întâlnire importantă care priveşte România. Niciodată nu s-a întâmplat aşa ceva. Şi mai mult: trebuie extins acest lucru şi cu liderii partidelor din opoziţie”, a completat el.