Marcel Ciolacu, primul atac la AUR: Nu vă lăsaţi antrenaţi de oameni care se înfăşoară în drapel şi cred că sunt salvatorii României

Preşedintele PSD a avut prima contră cu liderul AUR George Simion, deşi Marcel Ciolacu nu a făcut nicio remarcă directă la adresa acestuia.

09 mai 2023, 13:39
Marcel Ciolacu, primul atac la AUR: Nu vă lăsaţi antrenaţi de oameni care se înfăşoară în drapel şi cred că sunt salvatorii României

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că una dintre priorităţile guvernării „care începe în iunie” este de a demara în România o revoluţie a Start-Up-urilor.

Marcel Ciolacu a amintit că pe 9 mai este Ziua Europei, „o zi importantă pentru noi toţi”. „Să ştiţi că cele două mari realizări ale noastre, ale oamenilor politici, indiferent de culoare politică, au fost această integrare europeană a României şi integrarea în NATO. (…) Avem cu toţii frustrări pentru faptul că ne-am dori o ţară de talia României, atât de mare, în ultimul timp, mai ales, cu un progres faţă de celelalte ţări evident, am dori să fim o voce mai puternică în cadrul UE, al Comisiei Europene. Acest lucru este din cauza noastră, nu din cauza dumneavoastră. (…) Pe timpul nostru, când aveam părul cel mai lung, acela era cel mai rebel. S-au schimbat lucrurile. Nu vă lăsaţi antrenaţi în politici care ne duc în cu totul şi cu totul altă parte, în politici ale unor oameni care nu ne oferă nicio garanţie, ale unor oameni care se înfăşoară în drapelul României şi cred că sunt salvatorii României. Drumul României nu este decât în Europa, indiferent cât de mult v-am dezamăgit„, a evidenţiat Ciolacu.

„Dacă am reuşit să investim în 2022, an cu crize suprapuse, aproape 7% din PIB în economia românească şi în firmele antreprenoriale româneşti, în special în IMM-uri, cred că e nevoie să avem ambiţia ca de acum înainte să forţăm investiţii anuale de 10% din PIB. Şi mai avem o prioritate a guvernării care începe în iunie, o prioritate care vă priveşte în mod direct pe toţi tinerii aflaţi astăzi în sală, ca şi pe cei care ne urmăresc în direct pe Facebook, vreau să demarăm în România o revoluţie a Start-Up-urilor, să punem o miză de miliarde de euro din fonduri naţionale şi mai ales din bani europeni pe potenţialul dumneavoastră extraordinar, să vă provocăm să fiţi creativi şi îndrăzneţi, să construim un întreg ecosistem în care tinerii antreprenori în noile tehnologii să producă un uriaş salt calitativ al economiei noastre, care să pună o presiune şi mai uriaşă pe stat, să îl oblige pe stat să alerge mai repede, să digitalizeze mai rapid, să răspundă mai alert nevoilor societăţii”, a afirmat Ciolacu, la evenimentul „Romania Start-Up Revolution”, ajuns la ediţia a IV-a, organizat la Academia de Studii Economice.

El a adăugat că, deşi pare surprinzător, „adevărul istoric” este că atunci când stânga a guvernat s-au adoptat cele mai importante politici publice în favoarea antreprenorilor.

Nicolae Ciucă, despre amenințarea UDMR privind ieșirea de la guvernare: PNL nu vrea absolut nimic, vrem în continuare să asigurăm guvernarea ţării. Sunt discuţii care se duc în spaţiul acesta al interpretărilor pe o ipoteză sau alta
„Ştiu că poate asemenea idei care ies din gura unui lider de stânga poate că vi se par surprinzătoare, însă, vreau să vă spun, fără să creez vreo polemică, pentru că este un adevăr istoric, că atunci când stânga a guvernat s-au adoptat cele mai importante politici publice în favoarea antreprenorului român. Am ambiţia de a duce acest drum mai departe şi de a demonstra, alături de domnul Jianu şi în parteneriat cu toţi oamenii de afaceri importanţi ai României, că putem fi un model european în materie de noi programe şi de volum al finanţărilor în sprijinul afacerilor de tip Start-Up. Vă îndemn să vă implicaţi să luaţi absolut toţi banii, toate miliardele pe care statul le va pune la bătaie pentru tinerii antreprenori. Scrieţi-vă proiecte de afaceri, fiţi gata să vă deschideţi firme Start-Up şi participaţi la toate programele pe care le vom lansa. Fiţi cei care vor genera în această ţară o revoluţie antreprenorială fără precedent în istoria noastră modernă”, a transmis liderul PSD.

Ciolacu, anunț despre bugetul de austeritate: ”Tăiem de la demnitari și ajutăm fermierii români!”