Marcel Ciolacu (PSD) și-a luat angajamentul: „Nu se introduce și nu se mărește nicio taxă”

Guvernul pregătește noi măsuri fiscale. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a oferit noi informații pe marginea acestui subiect în ziua de joi, 19 mai. 

19 mai 2022, 13:11
Marcel Ciolacu (PSD) și-a luat angajamentul: „Nu se introduce și nu se mărește nicio taxă”

În prezent, încasările bugetului de stat sunt la 27% din PIB, în timp ce cheltuielile sunt la 40%. Tocmai din acest motiv, Guvernul plănuiește o serie de modificări în sistemul de taxare.

Președintele Camerei Deputaților a fost destul de discret în declarații, însă a anunțat că proprietarii de imobile scumpe vor trebui să plătească mai mulți bani la stat.

„Nu se introduce nicio taxă nouă și nu se mărește (n.r. – vreo taxă, momentan). 

Cine a spus acest lucru? Ați văzut la știri, la TV? Am zis eu acest lucru? Eu nu vă pot explica ceva ce nu am spus eu. Eu vă spun după ce ministrul de Finanțe vine și face o prezentare, categoric (…)”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a declarat că proprietarii de imobile scumpe trebuie să se pregătească pentru noul context socio-economic.

„Este vorba despre imobilele (n.r. – clasificate) în funcție de valoare, nu de număr (…) Aceste propuneri se fac cu experți internationali în domeniul financiar”, a mai punctat pesedistul.

 

Anunțul lui Marcel Ciolacu despre noile impozitări

 

Întrebat dacă domeniul construcțiilor, agricultura și IT-ul nu vor mai beneficia de beneficii fiscale, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Peste două săptămâni vom avea o analiză. Am avut cea mai mare creștere economică din Europa pe primul trimestru al anului. Asta nu se reflectă în toate domeniile și în mod direct în buzunarul românilor și la nivelul de trai. Dar am intrat pe un trend bun.

Dacă vă uitați, vedeți ce contine. Construcțiile ocupă un loc fruntaș, au dus la această creștere economică. Agricultura nu a avut o creștere economică – nu s-a terminat încă. Ne-a ajutat Dumnezeu, am avut o ploaie de două zile, ceea ce a fost foarte bine pentru agricultura românească”, a mai transmis Marcel Ciolacu.