Marcel Ciolacu: „PSD va lupta pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani / Toți actorii din energie trebuie să plătească o contribuție de solidaritate!”

Marcel Ciolacu și-a luat angajamentul: PSD va depune eforturi pentru a-i determina pe marii jucători din energie să plătească taxe și impozite suplimentare către statul român. 

30 aug. 2022, 17:04
Marcel Ciolacu: „PSD va lupta pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani / Toți actorii din energie trebuie să plătească o contribuție de solidaritate!”

Liderul PSD a făcut marți anunțul, printr-o postare publicată pe Facebook. Aceasta vizează producătorii, traderii, distribuitorii și furnizorii, care ar urma să plătească o contribuție de solidaritate.

„PSD se bate ca în noua ordonanţă de urgenţă toţi actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuţie de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depăşeşte preţul de referinţă, plus o marjă decentă de profit”, a anunțat Ciolacu.

De asemenea, Marcel Ciolacu susține că are în plan măsuri pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani.

„Este esenţial să înţelegem că energia este principala sursă a inflaţiei şi că situaţia de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie şi de o soluţie pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieţei energetice pentru cel puţin doi ani”, a promis șeful PSD.

Președintele social-democrat și ministrul Muncii, Marius Budăi, vor oferi informații suplimentare pe marginea aceastui subiect, plus despre salarii și pensii, miercuri, 31 august.

„PSD îi va proteja atât pe români, cât şi companiile care produc în România pentru a rezista şocurilor produse de criza energetică! În urma insistenţei noastre, Guvernul va adopta rapid soluţiile corecte care să apere populaţia şi economia pe timpul iernii şi să pună capăt lăcomiei noilor băieţi deştepţi din energie”, a declarat liderul PSD.

 

Premierul Nicolae Ciucă și miniștrii PNL, băgați în corzi. Marcel Ciolacu anunță măsuri și pentru firme, în contextul crizei energetice

 

În timp ce PNL nu a venit cu măsuri în sprijinul populației, Ciolacu susține că „PSD a insistat ca cetăţenii să plătească în continuare, în această iarnă, preţuri plafonate la energie şi gaze. La fel şcolile, spitalele, căminele de copii şi de bătrâni şi alte instituţii publice cu un rol social major”.

Șeful PSD are în plan să elaboreze la minister proiecte care să vină și în spijinul companiilor.

„Aşa cum au anunţat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose, IMM-urile şi firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporţie de 85%.

Este singura soluţie pentru a ne putea susţine economia, locurile de muncă şi necesarul de hrană al ţării!”, a declarat preşedintele PSD.

„Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susţine salariaţii şi pensionarii ţării. Fiindcă aceasta a fost şi rămâne principala preocupare a PSD: să cautăm cele mai bune soluţii de Sprijin pentru România!”, a mai transmis președintele Camerei Deputaților.