Ministrul Energiei, Virgil Popescu, posibil remaniat din Guvernul Ciucă

Trei miniştri ai Guvernului Ciucă ar urmea să fie remaniaţi în perioada următoare, susţin surse politice. Câte unul de la fiecare partid din coaliţia guvernamentală. De la UDMR ar urma să plece Eduard Novak, PSD l-ar schimba pe Vasile Dîncu de la Ministerul Apărării. PNL ar urma să renunţe la Virgil Popescu, ministrul Energiei.

08 aug. 2022, 16:38
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, posibil remaniat din Guvernul Ciucă

Liberalul Virgil Popescu ar fi al treilea ministru, după UDMR-istul Eduard Novak de la ministerul Sportului şi social-democratul Vasile Dîncu de la Apărare, care ar urma să fie remaniant de premierul Nicolae Ciucă, potrivit unor surse politice citate de Antena 3.

Chiar dacă parlamentarii PSD au votat împotriva moţiunii simple depuse de USR pentru demiterea ministrului Energiei, Virgil Popescu, conducerea social-democrată nu s-a ferit să-l critice şi să ceară voalat premierului să-l demită pe Virgil Popescu de la Energie.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a dat de înțeles că ministrul energiei, liberalul Virgil Popescu, ar trebui demis pentru modul în care s-a făcut liberalizarea energiei, fapt care a dus la majorarea facturilor la energie.

Virgil Popescu „are de dat multe lămuriri și multe explicații de ce s-a ajuns în această situație. Dar nu cred că suntem într-un moment în care să căutăm vinovați, ci trebuie să venim cu soluții”, spunea Marcel Ciolacu în februarie, completând totuşi că evaluarea o face premierul.

Un alt nume vehiculat pentru a fi remaniat a fost cel al minstrului Sportului Eduard Novak. Surse din coaliţia de guvernare susţin că PNL ar fi dorit ca UDMR să-l sacrifice pe Cseke Attila, de la Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dar până la urmă s-a ajuns la numele lui Eduard Novak.

Eduard Novak nu a ieşit prea bine la evaluare şi i se impută mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele şase luni de mandat.

De asemenea, pe lista remaniabililor este şi social-democratul Vasile Dîncu de la Apărare.