Marcel Ciolacu, reacție în scandalul privind afişarea hărţii Ungariei Mari la competiții sportive: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta aici

Președintele Marcel Ciolacu reacționează în scandalul legat de afişarea hărţii Ungariei Mari la competiții sportive. ”Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competițiile sportive”, a declarat liderul PSD.

22 mart. 2023, 10:21
Marcel Ciolacu, reacție în scandalul privind afişarea hărţii Ungariei Mari la competiții sportive: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta aici

UPDATE Ciolacu: Nu-mi retrag postarea. Este un fake-news pe jumătate
„Nu-mi retrag postarea. Era o ştire care intriga în mod profund, chiar te gândeai la anumite reacţii să încerci să echilibrezi. Nu este încă lămurită. Totuşi, este un fake-news pe jumătate. Federaţia de Fotbal a unui stat vecin şi prieten, Ungaria, membru a UE, a promovat o ştire. la fel cu Bâstroe, Ministerul Dezvoltării a spus oficial că Bâstroe are o adâncime, iar Sorin Grindeanu a reacţionat. Acum vom vedea dacă ceea ce a scris un minister sau o federaţie e adevărat sau nu. Reacţia a fost la ceea ce a scris un for, Federaţia de Fotbal al Ungariei”, spune la Europa FM Marcel Ciolacu.

El afirmă că şi o eventuală informaţie similară a FRF ar fi avut reacţie din partea Ungariei. Federaţia Română de Fotbal precizează, miercuri, într-un comunicat de presă, că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de fotbal ca suporterii să afişeze la meciurile internaţionale steagul Ungariei Mari, aşa cum anunţase forul de la Budapesta.

UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federaţia de Fotbal din Ungaria a hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere, e de părere preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu afirmă miercuri că fotbalul nu este politică şi că frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. Mai mult, președintele PSD cere UEFA să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federaţia de Fotbal din Ungaria a hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere.

”Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competițiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea de către Federația de Fotbal din Ungaria a hărții Ungariei Mari pe drapele și bannere.

Citește și: Lovitură de teatru: UEFA susţine că nu permite afişarea hărţii Ungariei Mari! Comunicat oficial al FRF

Președintele FRF, care este membru în Comitetul Executiv al UEFA, trebuie să ceară de urgență revenirea asupra acestei decizii.
Salut poziția echilibrată a președintelui CNCD, Csaba Asztalos, și sper ca acest model să fie preluat atât de oficialii maghiari, cât și de cei de la UEFA.

UEFA- Football is not politics!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Cum arată harta Ungariei Mari, pe care maghiarii o pot afişa la meciuri. Cât conţine din teritoriul României FOTO