Marcel Ciolacu, reacţie virulentă după ce CCR a decis că revocarea lui Renate Weber e neconstituţională. „PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor”

Marcel Ciolacu a anunţat că Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, după ce Curtea Constituţională a decis în unanimitate că decizia de revocarea lui Renate Weber a încălcat Constituţia.

29 iun. 2021, 15:13
Marcel Ciolacu, reacţie virulentă după ce CCR a decis că revocarea lui Renate Weber e neconstituţională. „PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, acuză PNL şi USR că au pus la cale un „abuz îngrozitor şi au atacat însăși esența statului de drept”. Reacţia liderului social-democrat vine în contextul în care judecătorii Curţii Constituţionale au decis, cu unamimitate de voturi, că revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională.

„UNANIMITATE, loserilor!!!
CCR a confirmat azi, în unanimitate, că PNL și USR au pus la cale un abuz îngrozitor și au atacat însăși esența statului de drept! La sesizarea #PSD, Avocatul Poporului a fost repus în drepturi, spre disperarea lui Cîțu, Orban, Barna și a restului găștii anti-corupților de carton.

Salut decizia Curții care consolidează astfel poziția acestei instituții în apărarea drepturilor și libertăților cetățenești față de abuzurile puterii”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina de Facebook a PSD.

Citeşte şi: Dan Barna acuză CCR de inconsecvenţă în cazul Renate Weber. Vicepremierul invocă o hotărâre a Curţii de acum 9 ani

Marcel Ciolacu, atac nimicitor la adresa coaliţiei de guvernare. „Îi somez să renunțe la aceste manevre sinucigașe”

„Am văzut însă că Orban și Barna deja continua delirul și vrea o nouă procedură de revocare a doamnei Renate Weber. Chiar nu mai au niciun pic de #rațiune! Nu-și dau seama că orgoliul lor prostesc va pune România în cea mai proastă poziție în fața întregii Europe! Îi somez să renunțe la aceste manevre sinucigașe, care fac un rău enorm țării!
P.S. Mă bucur că Avocatul Poporului este în măsură să-și reia exercitarea deplină a atribuțiilor sale. La câte abuzuri pregătește această guvernare, Renate Weber va avea mult de lucru în continuare… sper că va începe cu OUG privind tăierea alocațiilor și cu OUG privind privatizarea sănătății”, a mai precizat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Curtea Constituţională a decis marţi, 29 iunie, în unanimitate, că demiterea Avocatului Poporului este neconstituţională. Judecătorii Curţii Constituţionale (CCR) au discutat sesizarea depusă de Partidul Social Democrat în legătură cu hotărârea Parlamentului pentru revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

PSD a susţinut că hotărârea Parlamentului 36/2021 referitoare la revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului este neconstituţională. Social-democraţii consideră că au fost încălcate prevederile referitoare la principiul legalităţii şi durata de cinci ani a mandatului acestuia.

Citeşte şi: CCR, în unanimitate: Revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, NECONSTITUȚIONALĂ