Marcel Ciolacu, despre revenirea în partid a lui Liviu Dragnea sau Adrian Năstase. „Drumul PSD în acest moment este cu totul şi cu totul altul”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a declarat că nu există posibilitatea, conform statutului, ca Liviu Dragnea, fostul lider al social-democraţilor, să revină în partid după ce va ieşi din închisoare. De asemenea, Ciolacu a dat de înţeles că este "foarte puţin probabil" ca Adrian Năstase să candideze pe listele PSD după ce îi expiră interdicţia de a candida şi de a fi ales într-o funcţie publică.

17 mart. 2021, 17:30
Marcel Ciolacu, despre revenirea în partid a lui Liviu Dragnea sau Adrian Năstase. „Drumul PSD în acest moment este cu totul şi cu totul altul”

Marcel Ciolacu a precizat că nu i-a criticat pe foştii lideri ai PSD pe motiv că şi-a asumat trecutul partidului, a învăţat din greşeli şi îşi propune să nu le mai repete.

„Eu nu am fost ipocrit. Şi nu m-aţi auzit nici vorbind de rău foştii lideri ai partidului, nu numai pe domnul Dragnea, şi mi-am asumat trecutul PSD. Cum este şi normal, din punctul meu de vedere. Asta nu înseamnă că n-am învaţat din greşelile făcute de PSD în trecut, astfel încât să nu le repetam”, a afirmat preşedintele PSD, într-un interviu acordat G4media.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu critici dure la adresa premierului Cîţu după demararea proiectului „Vinerea Verde”: Când faci 15 minute pe jos până la Guvern e o ruşine să nu mergi zilnic pe jos!

Marcel Ciolacu, despre întoarcerea lui Liviu Dragnea în PSD. „N-am auzit de o astfel de intenţie”

Întrebat dacă Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, va mai fi membru de partid sau dacă va ocupa chiar şi o funcţie în forul de conducere, Marcel Ciolacu a răspuns:

„Este foarte puţin probabil, ştiţi şi dumneavostră, ştiu şi eu. N-am auzit o astfel de intenţie, momentan cunoaştem situaţia”, a afirmat Ciolacu, potrivit sursei citate.

Mai mult, liderul PSD a subliniat că în momentul în care eşti condamnat, nu mai eşti membru al PSD, dând de înţeles că în acest moment nu există posibilitatea ca Liviu Dragnea să se întoarcă în partid.

„În momentul acesta nu există această posibilitate statutară”, a explicat Ciolacu.

Cât despre o posibilă candidatură a lui fostului premier Adrian Năstase din partea PSD, Ciolacu a spus că acest lucru este „este foarte putin probabil”.

„Este foarte puţin probabil. Repet, îmi asum trecutul, dar drumul PSD în acest moment este cu totul şi cu totul altul. Nu pot să fiu ipocrit că nu am comunicat cu domnul Adrian Năstase în această perioadă, dar haideţi să ne amintim, a fost o guvernare de excepţie în timpul domnului Adrian Năstase, cât timp a fost prim-ministru, şi chiar a fost o profesionalizare a partidului evidentă în acea perioadă”, a explicat Ciolacu.

Mai mult, preşedintele PSD a spus că nu s-a deschis până acum discuţia ca Adrian Năstase să revină în partid.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu anunţă depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîţu: Avem suficiente argumente