Marcel Ciolacu: România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia

Marcel Ciolacu, președintele PSD, spune că nu există niciun motiv pentru care România să intre în conflict armat cu Rusia și nu crede că se va ajunge la asemenea lucru.

07 mart. 2022, 10:49
Marcel Ciolacu: România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia

Liderul PSD dă asigurări românilor că nu există niciun motiv să se teamă. „Consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus în acest moment este inacceptabil în 2022”, a declarat Ciolacu.

Ciolacu a fost întrebat, luni, dacă România nu a mai prelungit starea de alertă pentru că ar putea intra într-o situaţie de criză. „Am anunţat că nu mai trebuie prelungită starea de alertă înainte de a fi conflictul din Ucraina”.

Întrebat dacă România poate intra într-o altă situaţie, liderul PSD a răspuns: “România nu are niciun motiv de a intra într-un conflict armat cu Rusia şi nu cred că România va intra într-un conflict armat cu Rusia, dar cu toţii ştim ce se întâmplă în Ucraina şi consider că ceea ce face Vladimir Putin şi la ce instigă să facă poporul rus, în acest moment este inacceptabil în 2022”.

Marcel Ciolacu a declarat că luni va avea o discuție cu premierul Nicolae Ciucă pe tema unui proiect de lege privind reglementarea unei situații de criză.

Citește și Marcel Ciolacu solicită ajutorul UE în criza refugiaţilor din Ucraina: „Gestionarea eficientă a crizei refugiaţilor să se facă concomitent cu accesarea unui pachet financiar solid”

Citește și Marcel Ciolacu, discuție cu președintele Consiliului Național al Austriei: Vrem un mecanism special al UE pentru a ajuta statele care se învecinează cu Ucraina