Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA: Dialogul şi cooperarea dintre ţările noastre vor continua

Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, a avut, vineri, o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm. Ciolacu a declarat că dialogul şi cooperarea dintre România și SUA vor continua să se bazeze pe împărtăşirea unor valori comune precum democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului.

28 iun. 2019, 15:15
Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu ambasadorul SUA: Dialogul şi cooperarea dintre ţările noastre vor continua

Cei doi oficiali au subliniat ataşamentul profund şi susţinerea reciprocă pentru întărirea relaţiilor dintre România şi SUA, potrivit unui comunicat al Camerei Deputaţilor, în cadrul discuţiilor.

„România este şi va rămâne un susţinător puternic al legăturii transatlantice. Această legătură rămâne indispensabilă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor noştri. Dialogul şi cooperarea dintre ţările noastre vor continua să se bazeze pe împărtăşirea unor valori comune precum democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului.

În acest context, preşedintele Camerei Deputaţilor a reiterat rezultatele excelente obţinute în cadrul Parteneriatului Strategic cu SUA pe zona de securitate şi a exprimat dorinţa că acestea vor oferi o bază solidă şi pentru întărirea dimensiunii economice.

„România are o serie de avantaje competitive care ne fac extrem de atractivi pentru investiţiile străine: suntem un factor de stabilitate politică în regiune, avem o economie care creşte în fiecare an, forţă de muncă calificată, dar şi facilităţi pentru firmele care doresc să deschidă afaceri. Sunt atuuri importante pentru a reuşi să facem din România un hub regional pentru exporturile şi investiţiile americane”, a spus Marcel Ciolacu, care a amintit şi de recenta întâlnire pe care a avut-o cu membrii celei de-a şaptea misiuni economice anuale a Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), care a reunit opt dintre cele mai puternice companii americane din domenii precum energie, apărare sau industria farmaceutică.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv în ceea ce priveşte primirea unor delegaţii ale Congresului SUA care vizitează România.

La rândul său, ambasadorul Hans Klemm a afirmat că apreciază deschiderea pe care preşedintele Camerei Deputaţilor o manifestă pentru întărirea cooperării bilaterale şi a susţinut că SUA sunt pregătite să ofere tot sprijinul necesar României pentru îndeplinirea obiectivelor strategice, se mai arată în comunicat.


loading...