Marcel Ciolacu, săgeţi către UE: Am supărat fermierii români, ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene

Premierul Ciucă a spus, de asemenea, că agresiunea rusă a generat mari provocări de securitate alimentară, deoarece a perturbat, într-o măsură semnificativă, sezonul agricol din Ucraina.

10 oct. 2022, 10:34
Marcel Ciolacu, săgeţi către UE: Am supărat fermierii români, ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță că România va intra negreșit în Schengen şi face acuze voalate faţă de preţul mare plătit de România pentru a scăpa de controalele la frontieră. Social – democratul e de părere că orice europarlamentar care nu susține intrarea României în Schengen comite o trădare de țară.

România ia cu asalt spaţiul Schengen. Strategie stabilită la Guvern cu cei 33 de europarlamentari

„E un moment, cred că a fost toată lumea invitată, e un moment în care cu toții trebuie să vorbim aceeași limbă. Eu, pur și simplu mental, refuz să cred că România nu va intra în Schengen. Eu cred că în războiul din Ucraina am avut cea mai mare contribuție. Am supărat fermierii români ca să dăm prioritate cerealelor ucrainene. Îmi e greu să accept că un parlamentar ales de către români face ceva împotriva României. E trădare”,  a spus Ciolacu.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, recent , că până în prezent, 4 milioane de tone de cereale ucrainene au tranzitat deja porturile româneşti, de la începutul invaziei ruseşti. Portul Constanţa a devenit una dintre principalele porţi maritime pentru cerealele ucrainene. El a mai afirmat că menţinerea unităţii şi solidarităţii europene rămâne un element esenţial în articularea unui răspuns adecvat la agresiunea rusă, iar campaniile de război hibrid, conduse de Rusia, nu se limitează la Ucraina şi nici la ţările occidentale, fiind operaţiuni de manipulare la nivel mondial şi de aceea trebuie abordate ca atare.

Premierul a mai spus că agresiunea rusă a generat mari provocări de securitate alimentară, deoarece a perturbat, într-o măsură semnificativă, sezonul agricol din Ucraina.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, întrebat joi dacă România ar putea intra în Spaţiul Schengen până la finalul acestui an, că există această posibilitate, însă nu există o garanţie că acest lucru se va întâmpla. Şeful statului a adăugat că sunt şanse ca ţara noastră să adere la Schengen, în contextul în care e nevoie de unitate în Europa, având în vedere agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei.

Marcel Ciolacu, apel către HORECA: Noi v-am ajutat în pandemie, acum este rândul vostru/ Video
”La produsele tradiționale, aici este o problemă. Producătorii spun că ar trebui să existe un ajutor mai mare din partea HORECA. Noi am ajutat HORECA să treacă prin pandemie și am aștepta ca acum și, tu, HORECA să ajute mai mult produsele tradiționale.  Nu are rost să mințim și să ne ascundem, vom avea producție, dar nu vom avea un an ușor anul viitor. Dacă nu vom reuși să promovăm produsele românești, noi, când intrăm în magazine să căutăm prioritar produsele românești.”, a spus Marcel Ciolacu.

Vouchere sociale de 250 lei anulate. Capcana în care au căzut mulţi români beneficiari de tichete sociale