Marcel Ciolacu sare în ajutorul militarului rămas paralizat după ce a luptat în Afganistan. „Voi discuta cu ministrul Apărării. O să venim şi cu o inițiativă legislativă”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, joi, la România TV, că a preferat ca de Ziua Eroilor să meargă în Argeş la "unul dintre puţinii eroi adevăraţi ai României". E vorba despre Ionuț Butoi, un militar român care a rămas paralizat de la brâu în jos după ce a luptat în Afganistan.

10 iun. 2021, 22:08
Marcel Ciolacu sare în ajutorul militarului rămas paralizat după ce a luptat în Afganistan. „Voi discuta cu ministrul Apărării. O să venim şi cu o inițiativă legislativă”

În cadrul emisiunii „Punctul Culminant” prezentată de Victor Ciutacu, Marcel Ciolacu a vorbit despre vizita pe care i-a făcut-o lui Ionuţ Butoi, un militar român din Argeş care a rămas paralizat după ce a luptat în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

„Am preferat să merg azi în Argeş la unul dintre puţinii eroi adevăraţi ai României, un om care a rămas paralizat de la brâu în jos, un om extraordinar care a învins toate greutăţile şi şi-a găsit şi o pasiune după acest necaz. A devenit campion naţional şi internaţional paralimpic la tir cu arcul. Un om de un curaj extraordinar”, a declarat Marcel Ciolacu, în direct la România TV.

Întrebat cum pot autorităţile să vină în sprijinul militarilor invalizi, preşedintele PSD a afirmat că va încerca să promoveze o iniţiativă legislativă în Parlament.

„O să încercăm să venim cu inițiativă legislativă. Are colaborare Ionuţ cu MApN. Cred că statul ar trebui să se implice mai mult, să lăsăm acest festivism şi să ne apărăm eroii. (…) Un om foarte încercat. Şi-a pierdut mama în urmă cu câteva zile, a trecut şi printr-un divorţ. S-a recăsătorit. Şi-a cumpărat o casă într-o comună. A contat foarte mult să aibă 50 de metri pe lungime ca să se poată să se antreneze cu arcul. Şi la tir indiferent dacă cu armă sau cu arcul, la astfel de distanţe contează mult vântul.

La mijlocul distanţei unde se poziţiona eroul nostru şi ţinta, flutura drapelul României care îi arăta direcţia vântului”, a spus Marcel Ciolacu.

„O să încerc să am o discuţie cu ministrul Apărării şi ministrul Tineretului şi Sportului. O să venim şi cu o iniţiativă legislativă. Dacă am prezenta aceşti oameni românilor, sigur s-ar găsi în societate mai multe soluţii”, a adăugat liderul PSD.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Cu toate neajunsurile, eu cred că Ion Iliescu a făcut mai mult bine României”

Marcel Ciolacu sare în ajutorul militarului rămas paralizat după ce a luptat în Afganistan. Mesajul liderului PSD după ce a discutat cu eroul

„De Ziua Eroilor, am avut onoarea să merg acasă la unul dintre eroii României! L-am cunoscut pe Ionuț Butoi, un adevărat INVICTUS! Nimeni și nimic nu l-au doborât vreodată pe Ionuț. A privit moartea în față, a rămas paralizat de la brâu în jos și s-a îmbolnăvit pe fond de stres. Dar a continuat să lupte. Mai mult și mai mult în fiecare zi.
S-a întors în Afganistan ca să-i îmbărbăteze pe militarii români și a devenit campion național și internațional paralimpic la tir cu arcul compound. Este un model de curaj, demnitate și onoare! Un adevărat patriot!
Ionuț este unul dintre puținii eroi adevărați ai României! El și cei ca el sunt oamenii care merită cu adevărat respectul nostru, al tuturor!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu povesteşte ce s-a întâmplat după ce i-au ieşit banii din sacou la conferinţa de presă: „Am primit foarte multe portofele cadou”