Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul autostrăzii A7. ”Moldova va avea autostradă. Până la sfârșitul anului vom deschide circulației 148 de kilometri”

Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au mers în vizită la șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg - Răcăciuni din Autostrada A7, în zona localității Adjud.

22 mart. 2024, 10:39
Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu, în vizită pe șantierul autostrăzii A7. ”Moldova va avea autostradă. Până la sfârșitul anului vom deschide circulației 148 de kilometri”

La data de 1 martie, Marcel Ciolacu anunța că vor începe lucrările pe lotul 3 al Autostrăzii Moldova – A7. Oficialul a adăugat, atunci, că la asocierea de constructori turci are la dispoziție 1,09 miliarde de lei, fără TVA.

Citește și Marcel Ciolacu anunţă că România riscă să piardă 500 milioane euro

De altfel, constructorii au 20 de luni la dispoziție pentru consolidarea celor 13,9 kilometri de autostradă.

Astăzi, premierul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, au fost prezenți la șantierul de infrastructură rutieră pentru Lotul 2 Domnești Târg – Răcăciuni din Autostrada A7.

„ În sfârșit, nu vorbim de promisiuni, ci de certitudeni. Este pentru prima oară când cu certitudine, Moldova va avea autostradă, A7, dacă constructorul va continua în acest ritm până la sfârșitul anului vom deschide circulației 148 de km. Vor fi în jur de 148 de km, din câte am înțeles de la domnul ministru, este o veste extraordinară.

Haideți să fim corecți, vorbim de o promisiune și obligație prin programul de redresare și reziliență. A7 este integral din fonduri europene prin PNRR, asta arată cât de mult înseamnă apartenența României la Uniunea Europeană”, a declarat Marcel Ciolacu.

”Asta înseamnă fonduri europene”

De asemenea, premierul României a atras atenția și asupra faptului că România are nevoie de fonduri europene, pentru că nimic nu se poate realiza fără acest ajutor.

„Când am hotărât să venim cu această Coaliție de Guvernare nu exista niciun metru de autostradă a Moldovei, sperăm ca anul viitor să se finalizeze în totalitate. Asta înseamnă fonduri europene, România nu se va putea dezvolta fără fonduri europene.

Citește și Marcel Ciolacu: Klaus Iohannis are şanse să devină secretar general al NATO

În cele mai consistente fonduri și cele mai consistente reforme prin care trebuie să treacă România, nimic nu se poate realiza fără asta. Mergem înainte cu acest proiect politic care începe să vadă și pe așteptările românilor”, a declarat Marcel Ciolacu.