Marcel Ciolacu: „Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă. PSD va depune amendament pentru dotarea spitalelor”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că partidul va depune un amendament la buget pentru dotarea spitalelor, inclusiv cu echipamente de protecție împotriva incendiilor.

22 feb. 2021, 09:55
Marcel Ciolacu: „Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă. PSD va depune amendament pentru dotarea spitalelor”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că partidul va depune un amendament la buget pentru dotarea spitalelor, inclusiv cu echipamente de protecție împotriva incendiilor.

„Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă că totul e în regulă. PSD va depune amendament la buget pentru dotarea spitalelor, inclusiv cu echipamente de protecție împotriva incendiilor. La fel, vom depune un amendament și pentru a rezolva situația minerilor din Valea Jiului.

Sper ca liderii Dreptei să aibă mintea de pe urmă și să le voteze! Bani sunt, dar nu sunt alocați în funcție de prioritățile românilor, ci în funcție de prioritățile voastre. Nu deficitul bugetar e marea problemă a țării, ci deficitul vostru de grijă față de viața românilor!”, a spus Marcel Ciolacu pe Facebook.

Un incendiu a fost anunțat duminică seară la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, zeci de echipe de intervenție fiind mobilizate la fața locului. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a anunțat ulterior că a fost vorba despre o degajare de fum la un ventilator extern al unitatii mobile de terapie intensivă, aflată în curtea spitalului.

Ministrul Sănătăţii a ajuns de urgenţă la faţa locului. „În interior se aflau 7 pacienti. Nu sunt victime. Se efectuează evacuarea de siguranță a pacienților. Toți pacienții rămân internați în institut. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a ajuns la unitatea sanitară. Revenim cu detalii despre situația pacienților.”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii.

„Era anunțat un incendiu la tirul de terapie intensivă (modulul ATI mobil al spitalului n.r.), dar, la sosirea echipelor, nu era foc cu flacără, în interiorul tirului nu era fum și nu era flacără, din ce am înțeles, probabil ceva la exteriorul tirului a fost. Oricum, echipele sunt acolo în acest moment. Nu sunt probleme. O să aflăm cauza fumului, pacienții vor fi relocați până când se verifică complet situația. Nu sunt probleme”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.

Voiculescu și Mahler, declarații în contradictoriu la incidentul de la „Marius Nasta”: Nu a fost FOC / Da, da, s-a văzut FLACĂRĂ

Vlad Voiculescu și Beatrice Mahler au avut declarații contradictorii în ceea ce privește alerta de incendiu de la Institutul ”Marius Nasta”.

„Mobilizarea a fost extraordinară, după două evenimente care ne-au, ne-au… toți pacienții au rămas la Marius Nasta. Intervenția s-a încheiat, nu există niciun pericol”, a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”.

Întrebată după cât timp sau la ce oră s-a sunat pentru prima dată la 112, medicul Beatrice Mahler s-a blocat, dar prezentatorii România TV au continuat să o întrebe despre cum și-au dat seama că e ceva în neregulă, moment în care aceasta a spus că a fost flacără, asta după ce ministrul Vlad Voiculescu afirmase că nu a fost niciun foc, ci doar fum.

„Eu nu eram aici! (…) Da, da, s-a văzut flacără și fum, de aceea au și sunat colegii la 112. La generator a fost o flacără. Dar s-a stins imediat, fără nicio problemă!”, a completat ea.

„De la generator înțeleg că a ieșit fum, înțeleg că nu a fost niciun moment foc”, a spus Vlad Voiculescu, la Antena 3.