Marcel Ciolacu: „Susțin unirea Republicii Moldova cu România. E dreptul meu!”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat recent că o susţine pe Maia Sandu pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. El a mai afirmat că primul stat care trebuie să arate că doreşte unirea este Republica Moldova. 

03 apr. 2024, 16:23
Marcel Ciolacu: „Susțin unirea Republicii Moldova cu România. E dreptul meu!”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre unirea Republicii Moldova cu România. Invitat la DC News, premierul României, s-a declarat un susținător al unirii Republicii Moldova cu România.

Și eu susțin unirea (n.r. Republicii Moldova cu România) și nu am primit interdicție:. E dreptul meu! Eu cred în continuare în unirea între Republica Moldova și România. Că se va face în interiorul UE, că vom găsi (n.r. o altă cale)…Categoric!“, a spus premierul României.

Ciucă, la conferința “Moldova – România: Capital Bridges”: România sprijină necondiționat parcursul european al Republicii Moldova

Republica Moldova este sustenabilă datorită ajutorului României. Ăsta este adevărul. În Republica Moldova trăiesc români, ca și mine. Istoria a făcut o nedreptate, al fel ca la pensiile speciale. Eu nu pot schimba trecutul, iar prezentul e o consecință a trecutului. Ce pot eu face, împreună cu dumneavoastră, e să clădim viitorul“, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat recent că o susţine pe Maia Sandu pentru un nou mandat în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi a menţionat că ea este singura soluţie pentru ca ţara vecină să aibă în continuare un traseu european.

El a mai afirmat că primul stat care trebuie să arate că doreşte unirea este Republica Moldova. „Dacă se face sau nu unirea dintre România şi Republica Moldova, primul stat care trebuie să arate acest lucru este Republica Moldova. Aşa se porneşte unirea. Există o relaţie instituţională de respect şi o susţinere din partea statului român, şi nu numai a statului român, şi a Statelor Unite ale Americii, şi a Germaniei, şi a Franţei, ca Republica Moldova să depăşească acest moment dificil. Vreau să vă reamintesc că în Republica Moldova trăiesc români, numai români.  Acest stat este sustenabil datorită implicării statului român. Şi a României. Şi cred că e de datoria noastră a românilor de a-i susţine în continuare pe românii noştri din Republica Moldova”, a mai declarat prim-ministrul.

Marcel Ciolacu a primit documente secrete despre George Simion din Republica Moldova şi în Ucraina. Motivele pentru care liderul AUR are interdicţie de a intra în cele două state