Marcel Ciolacu: ”USR va face tot ce ține de ei ca România să nu intre în spaţiul Schengen”

Marcel Ciolacu, președintele PSD a spus că USR va face tot posibilul să blocheze intrarea României în spaţiul Schengen, din motive politice. Președintele PSD a spus că această blocare se dorește pentru a pune acest eventual eşec pe seama coaliţiei de guvernare.

29 oct. 2022, 20:30
Marcel Ciolacu: ”USR va face tot ce ține de ei ca România să nu intre în spaţiul Schengen”

Marcel Ciolacu, președintele PSD a spus că USR va face tot posibilul să blocheze intrarea României în spaţiul Schengen, din motive politice. Președintele PSD a fost prezent în cursul acestei zile la Bacău, la conferinţa de alegeri a filialei judeţene a PSD, unde eurodeputatul Dragoş Benea a fost ales pentru încă un mandat în fruntea acestei organizaţii.

Marcel Ciolacu: „USR va face tot ce ține de ei ca România să nu intre în spațiul Schengen”

„Nu poţi să vii în faţa românilor şi să spui că vrei ca România să fie acolo unde este corect să fie, în Schengen, şi cât de mult te zbaţi tu la familia ta europeană, şi de fapt, de dimineaţa până seara, să mergi la Bruxelles sau prin alte state şi să încerci dintr-o raţiune total politică ca unui popor întreg, ce şi-a îndeplinit exemplar tot ce a avut, inclusiv în acest conflict dintre Rusia şi Ucraina, să i se facă iarăşi o nedreptate şi să nu intrăm în spaţiul Schengen. Eu sper ca acest lucru să nu se înâmple în decembrie. Şi, ca să fiu şi mai clar înţeles, cei de la USR vor încerca în perioada următoare exact ce au făcut şi până acum: vor face tot ce ţine de ei ca România să nu intre în spaţiul Schengen, pur şi simplu dintr-o raţiune total politică”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat USR nu este un adversar politic.  ”Nu am spus acest lucru. Eu m-am adresat la USR ca act guvernamental pe care l-au avut în cele două guverne de dreapta salvatoare ale României care ne-au dus la cea mai mare datorie publică şi la un dezastru economic şi la o gestionare a pandemiei. Ce să mă adresez la AUR, când USR a cumpărat vaccinuri cât pentru trei Românii şi noi trebuie să plătim un miliard de euro? M-aş adresa, dar nu au apucat să facă nimic. Ce să facă?”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat sâmbătă la Bacău dacă se adresează USR ca adversar politic şi de ce consideră că USR este principalul adversar politic al PSD.

Citește și: Marcel Ciolacu anunţă hegemonia PSD. „Va conduce România şi după 2024, cu PNL sau fără PNL”
 Citește și: Explicaţiile Parchetului pentru eliberarea şoferului care a umilit Poliţia şi era să lovească trecătorii de pe trecerea de pietoni