Marcel Ciolacu, veste bună pentru milioane de şoferi cu asigurare la Euroins

Poliţele emise de societate, cu excepţia celor de garanţii, mai erau valabile până la data de 8 septembrie 2023.

31 aug. 2023, 11:29
Marcel Ciolacu, veste bună pentru milioane de şoferi cu asigurare la Euroins
Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat faptul că valabilitatea polițelor Euroins va fi prelungită cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie.

”O altă decizie importantă este prelungirea valabilității polițelor Euroins cu încă 3 luni, adică până pe 8 decembrie. Motivul acestei modificări cred că este legitim, sunt încă în vigoare peste 1,8 milioane de polițe RCA emise de Euroins! Iar dacă s-ar păstra termenul actual de expirare, 8 septembrie, este evident că ar exista un real pericol de scădere a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a unui segment uriaș din parcul auto național.”, a spus Marcel Ciolacu.

Vești bune pentru milioane de șoferi! Valabilitatea polițelor RCA la Euroins se prelungește

O măsură aproape similară a fost luată în cadrul falimentului City Insurance, când, la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Guvernul a prelungit valabilitatea polițelor din clasa 15 (asigurări de garanții), pentru a evita blocarea unor lucrări contractate mai ales de autorități ale statului.

La data ridicării licenţei de funcţionare, la 17 martie 2023, la Societatea Euroins Asigurare-Reasigurare SA erau valabile circa 3,66 milioane contracte de asigurări, dintre care aproximativ 2,76 milioane contracte RCA. La data de 9 Iunie 2023, mai sunt valabile circa 2,94 milioane contracte de asigurări, dintre care aproximativ 2 milioane poliţe RCA, anunţă Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Tribunalul Bucureşti a dispus deschiderea procedurii falimentului Euroins România Asigurare Reasigurare, anunţă Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Poliţele emise de societate, cu excepţia celor de garanţii, mai erau valabile până la data de 8 septembrie 2023.

Service-urile se închid rând pe rând din cauza falimentului City Insurance și Euroins. Patronii sunt disperați: „Avem datorii de sute de mii de euro la furnizori!”