Marcel Ciolacu vorbeşte de refacerea USL: „Cîţu e pe perfuzii, e la reanimare”

Liderul PSD l-a acuzat pe Klaus Iohannis pentru că s-a opus unui eventual parteneriat guvernamental PSD-PNL după alegerile din decembrie 2020, dar nu exclude o colaborare după un nou scrutin.

09 sept. 2021, 21:28
Marcel Ciolacu vorbeşte de refacerea USL: „Cîţu e pe perfuzii, e la reanimare”
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Marcel Ciolacu a vorbit, joi seara, despre o eventuală guvernare cu PNL, pe model german. Liderul PSD a precizat că un guvern PSD-PNL nu este posibil în acest moment, dar a lăsat să se înțeleagă că ar putea prinde contur în viitor. Ciolacu l-a acuzat pe Klaus Iohannis pentru că s-a opus unui eventual parteneriat guvernamental PSD-PNL după alegerile din decembrie 2020.

”A mai existat, a mai existat un USL. Este exclus, în acest moment, pentru că s-au pierdut timpii adecvați de a face acest lucru dintr-o încăpățânare a președintelui de a a avea ”guvernul său”. În urma unor alegeri sunt posibile astfel de discuții pentru că este un restart.”, a precizat Marcel Ciolacu la B1 TV.

Orban, trei variante pentru Cîţu: Să rămână agăţat în cuiul de la sediul PSD, să demisioneze sau să treacă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Preşedintele PSD: „N-am dosare penale, n-am furat, trăiesc din salariu, ghinion. Ce să-mi ofere Iohannis?”

Marcel Ciolacu respinge categoric varianta unei înțelegi cu președintele Iohannis în criza politică, în contextul în care social-democrații refuză să susțină moțiunea de cenzură AUR-USR PLUS înainte ca aceasta să ajungă în plenul Parlamentului.

„Nu am vorbit. Ce să-mi ofere mie Iohannis mai mult decât mi-au oferit românii. N-am dosare penale, n-am furat, trăiesc din salariu, ghinion. Sunt un om normal, am o familie normală. Ce poate să-mi ofere mie Iohannis și colegilor mei ca eu să fac înțelegere cu Iohannis? Pe ce să fac înțelegere? După ce a vrut să distrugă PSD. Credeți că vreun pesedist uită acest lucru? Credeți că eu am uitat că m-a acuzat că am vândut Ardealul și pe urmă a luat UDMR-ul la guvernare?”, a declarat Ciolacu.

Liderul PSD afirmă că moțiunea de cenzură trebuie votată după decizia CCR pe tema conflictului constituțional Guvern-Parlament, iar dacă PSD ar da curs solicitărilor USR s-ar vorbi despre un blat cu PSD-USR PLUS.

Despre ce blat discutam astăzi dacă am fi votat cu USR și AUR? A, am un blat cu USR, spuneau cei de la PNL. Oamenii sunt niște ștantajiști. Vor să scape de Cîțu și să guverneze tot cu PNL. Eu nu creez precedentul. Peste șase luni dacă se supără iar USR și vrea să-l dea jos și pe Orban. Băi, pesediști, ia veniți să-l dăm jos și pe ăsta! Cum pot eu să girez așa ceva?”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că demiterea Guvernului înainte de Congresul PNL ar fi putut produce o situație fără precedent dacă CCR ar invalida procesul.

Îl dăm jos pe Cîțu, țara are nevoie de premier. Îl pun pe Orban premier. Va dati seama ce circ am fi avut in Romania sa fi avut doi premieri, Citu si Orban, pe amandoi deodata? Ambii sa fi mers la Congres premieri?”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre scenele de stadion care s-au petrecut azi în Parlament, la citirea moțiunii de cenzură.

„Este o fugă după imagine, duce la o scârbire a românilor față de politicieni. Sunt degustat, siderat de astfel de acțiuni. S-a căutat acest moment de scandal. Am fost cu propunerea la Iohannis de a face un guvern de uniune națională. Președintele a ales altceva.Președintele e PNL, premierul e PNL. Nu se vede această acuză cu blatul cu PSD. Au toate funcțiile din statul român. PSD e în opoziție. și a început această mascaradă. I-a prins total nepregătiți cu valul 4, cu prețurile la energie”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, după decizia din BPR: „Ludovic Orban să-şi dea demisia”