EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea o femeie în deschiderea listei pentru alegerile europarlamentare. „Dacă doamnele ar fi încurajate mai mult, economia ar creşte cu 25%”

Marcel Ciolacu, premierul României, a declarat că îşi doreşte ca lista comună PSD-PNL să fie deschisă de o femeie. Premierul a anunţat că cele două partide au decis să aibă liste comune deoacamdată doar pentru alegerile europarlamentare, în timp ce pentru alegerile locale decizia va aparţine organizaţiilor judeţene.

28 feb. 2024, 21:22
EXCLUSIV Marcel Ciolacu vrea o femeie în deschiderea listei pentru alegerile europarlamentare. „Dacă doamnele ar fi încurajate mai mult, economia ar creşte cu 25%”
Marcel Ciolacu vrea o femeie în deschiderea listei pentru alegerile europarlamentare. "Dacă doamnele ar fi încurajate mai mult, economia ar creşte cu 25%"

Marcel Ciolacu vrea o femeie în deschiderea listei pentru alegerile europarlamentare. „E normal. Îmi doresc să fie o doamnă. Spre exemplu, am citit un studiu de la Banca Mondială. Dacă doamnele ar fi încurajate mai mult, economia ar crește cu 25%. Doamnele ar trebui să se implice mai mult în politică. Venim dintr-o educație comunistă, este un trend european și eu consider că dacă avem o listă comună, prima să fie o doamnă, se închide și o discuție dintre PNL și PSD. Este o decizie politică, urmează în perioada următoare să hotărâm”, a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Liderul PSD a precizat că s-au vehiculat deja câteva variante în acest sens: „Avem niște nume, nu oficiale. Atunci când facem alianța, o să ne asumăm fiecare președinte (n.r. – preşedinte de partid). Vom conveni asupra unui candidat comun. Eu cred că o doamnă trebuie să deschidă lista de europarlamentare”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Marcel Ciolacu explică de ce PSD şi PNL au liste comune doar la alegerile europarlamentare. „Vrem să vedem dacă românii vor această alianţă din 2025”

„În acest moment, în coaliţie am stabilit alegeri comasate europarlamentare şi locale pe 9 iunie, pe 15 septembrie şi 29 septembrie avem alegeri prezidenţiale, turul unu şi turul doi, iar pe 8 decembrie avem alegeri generale pentru Parlamentul României. Aşa am stabilit, umrează ca PNL să le voteze duminică, apoi Guvernul va emite o OUG care va fi trimisa la Parlament să devină lege”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu a anunțat candidatul PSD pentru Primăria Capitalei: „Unica persoană care și-a asumat”. Cum îl trimite premierul pe Nicușor Dan acasă. Sebastian Burduja, candidatul PNL în cura electorală