Marcel Vela anunţă noi posibile măsuri de la 15 iunie: prevederile luate în calcul pentru noul val de relaxare

Cum datele venite de la Grupul de Comunicare Strategică relevă şi certifică faptul că România este pe o continuă pantă descendentă în ceea ce priveşte numărul de noi cazuri de îmbolnăvire, autorităţile se gândesc la un nou val de relaxare."

RomaniaTV.net
04 iun. 2020, 16:46
Marcel Vela anunţă noi posibile măsuri de la 15 iunie: prevederile luate în calcul pentru noul val de relaxare

Marcel Vela, ministrul de Interne, a făcut publice câteva dintre măsurile care ar putea intra în vigoare de la 15 iunie. Într-o discuţie cu cetăţenii pe contul său de Facebook, ministrul Vela a precizat că de la 15 iunie s-ar putea relua zborurile către şi dinspre Marea Britanie.

De asemenea, tot din 15 iunie ar putea fi modificată şi prevederea conform căreia persoanele care se întorc din străinătate să fie izolate la domiciliu. ”Se analizează posibilitatea anulării acestor suspendări, adică posibilitatea reluării curselor regulate din 15 iunie.

 

Cu ocazia analizei pentru a 3-a etapă de relaxare, din 15 iunie există această posibilitate, după analiza specialiştilor. Înregistrând în frontieră un aflux mare de cetăţeni, izolarea s-a impus şi de la 1 iunie, dar în funcţie de evoluţia epidemiologică la nivelul întregii ţări, se poate lua oricând o asemnea decizie cu privire la nemeniţinerea sau menţinerea doar parţială a izolării la domiciliu”, a declarat Marcel Vela, răspunzând astfel întrebărilor venite de la cetăţeni.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că se vor lua în continuare măsuri de relaxare a restricţiilor impuse de pandemie, dar avertizează că virusul este în continuare prezent şi este importantă păstrarea distanţei, purtarea măştii pentru a nu pierde controlul ”acum la final asupra acestei epidemii”. 

Nelu Tătaru îl contrazice pe ministrul Economiei: „Românii care se întorc din Grecia şi Bulgaria încă nu scapă de izolare” 

”Am luat măsuri de relaxare şi vom lua în continuare. Atrag atenţia: virusul este încă în societate. Este foarte improtant să fim conştienţi de aşa-numita noua normalitate în care vom trăi. Încercăm să relaxăm cât mai mult restrucţiile, însă e clar că acum răspunderea revine tot mai mult fiecărui român. Purtatul măştii, distanţarea, spălatul pe mâini rămân extrem, extrem de importante pentru a nu ierde controlul acum la sfârşit asupra acestei epidemii”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a transmis şi un mesaj tuturor românilor: ”Vă doresc tuturor să rămâneţi sănătoşi”. O nouă etapă de relaxare a măsurilor este preconizată din 15 iunie, activităţile care vor fi reluate depinzând, însă, de situaţia epidemiologică.

Ministrul Economiei: Mallurile se deschid de la 15 iunie, fără cinematografe şi locuri de joacă

Guvernul va deschide mall-urile începând din data de 15 iunie, în cazul în care până la această dată numărul persoanelor infectate va scădea, a transmis, marţi, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, pe contul său de Facebook, scrie Agerpres.

„Alături de premierul Ludovic Orban am avut astăzi o întâlnire cu membri ai Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România. Aceştia ne-au prezentat problemele cu care s-au confruntat în această perioadă de criză. Drept urmare, în urma discuţiilor avute am stabilit că în cazul în care situaţia epidemiologică ne va arăta că numărul persoanelor infectate scade, vom deschide mall-urile cu data de 15 iunie”, a menţionat Virgil Popescu. Ministrul Economiei a subliniat că Guvernul nu ia momentan în considerare posibilitatea deschiderii cinematografelor şi a locurilor de joacă din interiorul mall-urilor. „Însă, pentru moment, nu luăm în calcul ca din data de 15 iunie să fie deschise cinematografele şi locurile de joacă, din interior. Uşor, uşor se vor da măsuri de relaxare, pentru a ajuta la revitalizarea economiei, pentru ca viaţa să revină la normalitate”, a precizat Virgil Popescu.

Nelu Tătaru, despre epidemia de coronavirus: „După 15 octombrie, ne gândim că ar putea reapărea”