Marcel Vela: „Panica este aproape la fel de rea ca şi virusul”. Ce spune ministrul despre ameninţarea jurnaliştilor cu dosare penale

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a vorbit marţi seară la România TV despre situaţia de la Suceava, municipiu aflat în carantină de luni seara, dar şi despre ameninţările cu dosare penale care i-ar fi vizat pe jurnalişti, în urma dezvăluirilor despre cazurile Covid-19.

31 mart. 2020, 17:37
Marcel Vela: „Panica este aproape la fel de rea ca şi virusul”. Ce spune ministrul despre ameninţarea jurnaliştilor cu dosare penale

„S-a înțeles greșit că dosarele penale i-ar viza pe jurnaliști. Nu s-a pus nicio clipă problema ca ei să fie amenințaţi. Pur și simplu este o suspiciune de intoxicare a mai multor jurnaliști. Suntem siguri că nu sunt întâmplătoare aceste informații date pe surse, de genul ştirii cu doctorița despre care s-a spus că a murit la Spitalul Gerota”, a declarat Marcel Vela, la România TV.

Citeşte şi COVID-19, la Spitalul Militar Bucureşti. Şapte cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus

Ministrul de Interne a insistat că de fapt vizate ar fi persoanele care oferă astfel de informaţii false către presă. „Jurnaliştii, din dorinţa de a avea o premieră, un breaking news, iau aceste informaţii poate fără să le verifice din mai multe surse. Cei care vor să destabilizeze, să profite de această situaţie neplăcută trebuie găsiţi şi stopaţi în sensul în care să nu mai dea ştiri false. Nu avem nimic cu ştirile pe surse, fac şi ele parte din munca de jurnalist„, a mai spus Marcel Vela.

Pe de altă parte, ministrul de Interne a declarat că autoritățile nu ascund morții infectați cu coronavirus. Declaraţia sa vine după că în spațiul public au apărut mai multe acuzații ca urmare a creșterii numărului de morți despre care s-a confirmat infectarea cu coronavirus la câteva zile de la constatarea decesului. „Este un fake news. Nu, răspunsul este nu. Mi-l asum și eu„, a spus Marcel Vela, la emisiunea lui Victor Ciutacu.