Marcel Vela, mesaj de Ziua Națională a României: „Ce dor simțim astăzi că nu te putem sărbători ca altădată”

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a transmis românilor un mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României.

01 dec. 2020, 10:24
Marcel Vela, mesaj de Ziua Națională a României: „Ce dor simțim astăzi că nu te putem sărbători ca altădată”

Marcel Vela le-a urat, de Ziua Națională a României, la mulți ani tuturor românilor și și-a exprimat regretul că, din cauza pandemiei de coronavirus, nu putem sărbători așa cum o făceam odată.

„Dragă România,

Dimineață vei fi deja copleșită de mesaje. Pe 1 Decembrie ne gândim la tine, mai mult ca oricând, și ne întoarcem cu nostalgie în timp, către copilărie. De ziua ta ne cuprinde, mai mult ca niciodată, dragostea de acasă, de părinți, de frați, de bunici și străbunici.

Ne amintim de cum eram odinioară și de cuvântul nostru, doar al românilor, de #Dor. Ce dor simțim astăzi că nu te putem sărbători ca altădată! Ce dor ne cuprinde că nu ne putem îmbrățișa ca altădată, dar cât de puternică este speranța că vom zâmbi curând, sănătoși și fără măști!

La mulți ani, România! La mulți ani, Patria mea iubită!”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf de Ziua Națională a României

Astăzi, de Ziua Națională a României, o ceremonie oficială în format restrâns, la care vor participa președintele Iohannis, premierul, membri ai Guvernului și alte oficialități, are loc în Piața Arcului de Triumf din Capitală.

Evenimentul nu este deschis publicului. După-amiază, la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis decorează personalităţi civile din domeniul medical care au contribuit la gestionarea epidemiei de COVID-19.

”Aproximativ 150 de militari din Ministerul Apărării Naţionale vor participa marţi, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la ceremonia oficială în format restrâns, organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României în Piaţa Arcul de Triumf, din Bucureşti. Pe timpul ceremoniei se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuţi pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc şi a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar Preşedintele României, Klaus Iohannis, va depune o coroană de flori şi va susţine o alocuţiune”, a transmis MApN.