Marcel Vela, ministrul de Interne: „Se suspenda zborurile din şi spre Germania şi Franţa pentru 14 zile”

O a doua Ordonanţă Militară  va fi anunţată marţi, la ora 22, de către Grupul de Comunicare Strategică, format din Ministrul de Interne, Marcel Vela, secretarul de stat Raed Arafat şi Bogdan Despescu, chestor şef al Poliţiei Române.

RomaniaTV.net
24 mart. 2020, 20:37
Marcel Vela, ministrul de Interne: „Se suspenda zborurile din şi spre Germania şi Franţa pentru 14 zile”

Ordonanţa Militară anunţată marţi de Grupul pentru Comunicare Strategică maţi seara, prevede, printre altele, suspendarea pentru următoarele 14 zile, cu posibilitatea prelungirii masurii, în funcţie de evoluţia epidemiei.

„Articolul 8: Se supendă toate zborurile spre şi dinspre Franța și Germania pentru 14 zile. Nu se aplică zborurilor de urgență, umanitare, de stat, tehnice, necomerciale. Se aplică de la ora 23, de mâine, 25 martie”, a declarat ministrul de Interne.

De asemenea, ministrul Vela a anunţat şi măsuri ce privesc piloţii aeronavelor comerciale.

„Articolul 9: Se interzice accesul piloților la bordul navelor venite din zonele roșii și galbene dacă nu au măsuri de protecție.”, a completat acesta.

Citeşte şi: Grupul de Comunicare Strategică, Marcel Vela: „Persoanele peste 65 de ani pot ieşi doar între orele 11-13”

Directorul general al Departamentului francez pentru Sănătate, Jérôme Salomon, a anunţat că Franţa a înregistrat 240 de noi decese, dar și 22.300 de cazuri confirmate de coronavirus. În prezent, 10.176 de persoane sunt spitalizate, dintre care 2.516 în stare gravă la Terapie Intensivă, adică cu 434 în plus faţă de ziua precedentă, informează Le Figaro.

34% dintre aceşti pacienţi în stare gravă au cel puţin 60 de ani; 58% au între 60 şi 80 de ani, informează news.ro.