Marcel Vela, PNL: Descentralizarea este prima etapă concretă de despărţire de organizarea comunistă

Descentralizarea reprezintă o etapă importantă pentru tot ceea ce se va întâmpla în continuare, în România, consideră vicepreşedintele executiv al PNL, responsabil cu problemele din administraţia publică, Marcel Vela, citat de Agerpres.

10 oct. 2013, 16:53
Marcel Vela, PNL: Descentralizarea este prima etapă concretă de despărţire de organizarea comunistă

„Descentralizarea reprezintă prima situaţie concretă de despărţire de trecut, nu neapărat de comunism, ci de organizarea comunistă. În acest sens, tot ce se va descentraliza de la nivelul ministerelor, prin deconcentratele judeţene, va fi transferat, în funcţie de atribuţii, la nivelul administraţiilor publice locale, fie ele Consilii judeţene, fie primării, rămânând la nivelul administrării naţionale, ministeriale şi guvernamentale tot ceea ce ţine de control, concepţii, norme şi organizare”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Marcel Vela.

În unele situaţii, afirmă vicepreşedintele PNL, va fi transferat inclusiv patrimoniul instituţiilor respective, cum ar fi bazele sportive, iar în altele, care nu sunt clarificate din punct de vedere organizatoric, descentralizarea nu va fi pusă, încă, în practică, aşa cum se întâmplă, acum, în prima etapă, cu Poliţia Rutieră sau Ordinea Publică.

 

VEZI SI:

Legea lustraţiei provoacă scandal între judecătorii vizaţi şi cei care o susţin