Marcel Vela promite reducerea abuzului în serviciu în Poliţie. Poliţistul va fi dotat cu cameră video

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat faptul că şi-a proprus achiziţionarea de camere video pentru agenţii de la Poliţia Rutieră. Acesta a adăugat că nu vor mai exista cazuri în care deputaţii îi înjură pe oamenii legii, dar nici poliţişti rutieri care fac abuz în serviciu.  

RomaniaTV.net
23 ian. 2020, 11:43
Marcel Vela promite reducerea abuzului în serviciu în Poliţie. Poliţistul va fi dotat cu cameră video

Astfel, vor fi achiţionate camere video pentru fiecare poliţist de la Rutieră, care vor reprezenza o probă într-un eventual caz. Ministrul de Interne doreşte să elimine fenomenul corupţiei din Poliţia Rutieră, dar şi să responsabilizeze poliţistul. 

”Nu o să mai găsiți deputați care înjură polițistul și nici polițiști rutieri care abuzează de funcția lor. Vom cumpăra camere video pentru fiecare polițist de la Rutieră care va eradica fenomenul corupției la Poliția Rutieră, va responsabiliza polițistul în dialog cu șoferul și, în aceași timp, șoferul în dialog cu polițistul, fiind proba camerei”, a anunțat Marcel Vela la B1 TV. 

Ministrul spune că, în acest fel, poliţiştii nu vor mai abuza de funcţia lor şi nici parlamentarii nu îşi vor mai permite să înjure poliţistul. ”Nu o să mai găsiţi deputaţi care înjură poliţistul şi nici poliţişti rutieri care abuzează de funcţia lor”, a mai spus Vela.