Marcel Vela, propus ministru de Interne, promite desecretizarea documentelor privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august

Marcel Vela, propus ministru de Interne în Guvernul Orban, a declarat marţi că vor fi desecretizate toate documentele privind intervenţia Jandarmeriei la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

RomaniaTV.net
29 oct. 2019, 13:58
Marcel Vela, propus ministru de Interne, promite desecretizarea documentelor privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august

Senatorul PNL Marcel Vela a primit marţi aviz pozitiv pentru funcţia de ministru al Afacerilor Interne în cadrul audierii în comisiile reunite ale Parlamentului. Au fost 17 voturi „pentru” şi 10 „împotrivă”. 

Vela a vorbit la audieri despre evenimentele violente de la protestul Diasporei din 10 august 2018 şi a declarat că trebuie desecretizate documentele privind intervenţia Jandarmeriei pentru a elimina neîncrederea existentă în rândul populaţiei.

„Tocmai că în baza certificatului ORNISS am citit anumite rapoarte, nu am nici puterea şi nici posibilitatea legală să le divulg public. Întâi desecretizăm tot ceea ce s-a întâmplat, ca să aflaţi şi dumneavoastră şi toţi cetăţenii, se va face o analiză şi vă asigur că se va lua cea mai bună decizie pentru România şi pentru MAI”, a spus Vela, după avizarea sa în Comisiile reunite pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Parlament.

El a arătat că a discutat cu jandarmii după evenimentele din 10 august 2018, care i-au explicat că a fost o eroare de management a situaţiei.